Teff ir grikių miltų duona su graikiniais riešutais (be glitimo, krakmolo, mielių)

2018-10-16 4
  Virtuvėje eksperimentuoju ne dėl patrauklių nuotraukų. Kaskart gamindama turiu tikslą tobulėti, atrasti naujus derinius ir būdus, kaip pagaminti kuo “švaresnį” bei naudingą organizmui maistą. Taigi, šiandien kepiau duoną ir tikrai ne šiaip sau.…

Suši su bolivine balanda

2018-09-21 0
  Pirmą kartą suši namuose pasigaminau ne taip ir seniai – maždaug prieš 2 mėnesius, o šiandien savęs klausiu: “kodėl reikėjo tiek laukti?”. Nepaisant to, kad mielinės bandelės (kurias, žinoma, galiu iškepti tik mylimam…

Sėklų ir riešutų duona su datulėmis (be glitimo, mielių, cukraus)

2018-07-20 4
  Paprasta ir gryna – tai vieni pagrindinių mano gyvenimo principų.  Tiek kalbant apie maistą, tiek apie santykius su kitais ir žinoma su savimi. Be viso šito man svarbu klausyti (ne tik klausyti, bet…

Humusas su skrudintomis sezamų sėklomis

2018-05-24 0
  Maisto vertė ir kokybė man yra taip pat svarbi nepriklausomai nuo to, ar jam pasiruošti turiu valandą ar tik tiek, kiek užtrunka susitepti sumuštinį. Pastaruoju metu maisto pasiruošimui turiu tą trumpesnę laiko atkarpą,…

Saldžiųjų paprikų humusas

2018-01-15 0
  Prieš kelias savaites mažame Estijos Hapsalu miestelyje, užsukusi į prekybos centrą ko nors vakarienei, radau daug nematytų humuso skonių. Ėmiau pirmą pasitaikiusį su pomidorais ir paprikomis, nors visi atrodė nematyti ir skanūs. O…

Gvakamolė ir saldžiųjų bulvių traškučiai

2018-01-10 0
  Ar žinojai? Avokadai kalba, kad būti sunaudotu gvakamolei, tolygu patekti į dangų 😃 Šiandien, savaitę mane erzinę avokadai tapo tobulai prinokę. Visą dieną slampinėju namuose, laukia filmų vakaras – geresnės progos gaminti gvakamolei…

Grikių ir chia sėklų duona (be glitimo)

2017-12-13 0
  Šios vasaros pabaigoje dalinausi bolivinės balandos ir chia sėklų duonos receptu. Chia sėklos – tikrai puikus pagalbininkas, kai norisi išsikepti duoną be miltų. Pastaroji duona su bolivine balanda ne tokia tvirta, tačiau mėgstantiems…

Rudens daržovių Tako

2017-11-24 0
  Iki metų pabaigos liko ne tiek ir daug. Laiko. Darbų šiek tiek daugiau. Sriubos, kurias verdu paskutiniu metu, žinoma, sveika, sotu ir pagaminti ilgai netrunka, tačiau, kad ir ką bekeistum, atrodo lyg būtų…

Kaip daiginti ankštinius?

2017-11-20 4
  Ankštiniai augalai neabejotinai yra vieni maistingiausių. Dėl baltymų gausos, į savo kasdienės mitybos racioną juos įtraukia vis daugiau žmonių. Tai, kad padidėja daigintų augalų maistinė vertė, vitaminų ir mineralų kiekis – anoks atradimas.…

Veganiškas sviestas klasikiniame ir šokoladiniame amplua

2017-10-07 0
  Ruduo – tikras darbymetis. Atrodo, nėra laiko niekam – nei pailsėti, nei pasvajoti. Greičiausiai mūsų pusryčiai rudens mėnesiais tokie, kokių Instagram paskyroje parodyti nenorėtume. Anokia paslaptis, jog darbų piko metu pusryčiaujame audamiesi batus.…

Humusas

2017-09-29 0
  Kaip ir lietinių blynų, taip ir humuso receptų, kiekvienuose namuose tikrai galime rasti bent po kelis.  Turiu nemažą bagažą įvairių alergijų, todėl humusas – vienas iš dažniausių mano užkandžių pasirinkimų. Įprastai, parduotuvėse jį sutinku klasikinį,…

Kokosų sviestas

2017-08-29 0
  Visi sviestai man tikra palaima. Vaikystėje šokoladinį sviestą valgydavau šaukštu ir jeigu ne mama (būdama 6-erių žinoma taip negalvojau) kaži kaip viskas būtų pasibaigę. Šokoladinio sviesto jau seniai neturėjau burnoje, tačiau labai mėgstu riešutinius sviestus.…

Kynvos ir chia sėklų duona (be glitimo)

2017-08-05 4
  Kad ir koks nuostabus laikas supa mano vaikystę – kai ko neprisimenu, bet tai, ką išlaikiau, visada nešioju su savimi./ Man penkeri, labai ankstus rytas, saulė dar nepakilusi. Blakstienose žaidžia krosnies šviesa, spragsi.. Vėl pabundu,…
Close