Suši su bolivine balanda

2018-09-21 0
  Pirmą kartą suši namuose pasigaminau ne taip ir seniai – maždaug prieš 2 mėnesius, o šiandien savęs klausiu: “kodėl reikėjo tiek laukti?”. Nepaisant to, kad mielinės bandelės (kurias, žinoma, galiu iškepti tik mylimam…

Šildanti ankštinių ir batatų sriuba

2018-07-02 0
  “„auGalingas pirmadienis“ – kampanija, siekianti paskatinti daržovių, vaisių, grūdų, ankštinių kultūrų ir kitų žmogaus sveikatai būtinų augalinių produktų vartojimą. Lietuvoje vienas žmogus per metus suvartoja net 321 kg pieno produktų, 88 kg mėsos…

Daržovių daugiaryžis

2018-05-30 0
  Ryžiai yra tikrai geras maistas, tik čia svarbu kokius ryžius renkamės. Parduotuvių lentynose dažniausiai sutinkami balti šlifuoti ryžiai, kurie turi daug angliavandenių ir aukštą glikemijos indeksą (baltuose ryžiuose esantys angliavandeniai organizme labai greit…

Saldūs cukinijų blyneliai su mėlynių kremu (be glitimo)

2018-05-18 2
  Paskutiniu metu norisi visko, ką man mažai vasaros metu gamindavo mama. Paprasčiausios agurkų ir svogūnų laiškų salotos, varškės virtinukai ar rūgštynių sriuba tiek vaikystėje, tiek dabar – atrodo nepaprasta. Nesvarbu, kad ir pakeitus…

Piemenėlių pyragas su polenta (be glitimo)

2018-02-27 0
  Žiema išėjo iš proto, o man, tuo tarp, tik miegoti ir valgyti tesinori. Ir ne šiaip sau valgyti, o taip rimtai, kaip mūsų protėviai valgydavo.  Trumpai tariant – grįžtu tautos šaknų. O kaip…

Grikių miltų lietiniai su karamelizuotais obuoliais (be glitimo)

2018-02-15 6
  Ar dar yra tokių, kurie nespėjo išsikepti blynų?? Pakeliui namo galvojau, kad neturiu jiems laiko ir jėgų, bet juk Užgavėnės tik kartą per metus! O blynai per Užgavėnes, kaip ir meduoliniai sausainiai per…

Trinta sviestinių moliūgų sriuba

2018-02-08 0
  Moliūgų sriubos gaminimo būdų yra nesuskaičiuojamos galybės. Kiekvienas būdas suteikia jai vis kitokio skonio, todėl tai, ką mes laikome moliūgų sriuba priklauso nuo to, kaip moliūgų sriubą verdame patys.  Nepaisant to, kad kai…

Saldžiųjų bulvių Gnocchi su miško grybais (be glitimo, tik 2 produktai)

2018-02-07 0
  Man maistas – tikras vaistas. Tai dėl dviejų priežasčių: stengiuosi valgyti švariai (kuo mažiau maisto priedų, beveik jokio cukraus, ekologiška) ir sveikai, o kad sveikas būtų ne tik kūnas – maistą beveik visada…

Žaliasis daržovių karis su bolivine balanda

2018-01-27 0
  Pastaruoju metu, mūsų namų virtuvės spintelės nebeužsidaro, o valgyti, atrodo, nėra ką. Įsisukus į pošventinius darbus, pamiršau laikytis šventos namų taisyklės. Apie ją dalinausi viename iš įrašų, kuriame pasakojau, kaip sutaupome laiko ir…

Rudųjų ryžių makaronai su saldžiųjų paprikų humusu

2018-01-15 0
  Humusas – pats tikriausiais greitasis maistas. Turėdama jo šaldytuve galiu būti rami, nes išalkus nereikia sukti galvos, ką suvalgyti, o ypač tada, kai sudėtingi, su maistu susiję egzistenciniai klausimai, kankina dar po vidurnakčio.…

Orkaitėje keptos daržovės su balzamiko ir apelsinų užpilu

2017-12-10 0
  – Tai tikrai gaminsiu per Kalėdas, – pasakiau sau ir nuskubėjau laiptais aukštyn pasiimti fotoaparato. Nekantravau kuo greičiau jums parodyti, kaip galima skaniai išsikepti daržoves ir ne tik skaniai, o taip, kad ant Kalėdų…

Kreminė žirnių ir moliūgų sriuba su baravykais

2017-11-27 0
  Praėjusiame įraše rašiau, jog sriubos paskutinu metu man pabodusios, o šiandien atsikėliau ir supratau, kad žūtbūt noriu savo mylimiausios žirnių ir moliūgų sriubos. Tai tik dar kartą įrodo, kad su maistu, kaip ir…

Rudens daržovių Tako

2017-11-24 0
  Iki metų pabaigos liko ne tiek ir daug. Laiko. Darbų šiek tiek daugiau. Sriubos, kurias verdu paskutiniu metu, žinoma, sveika, sotu ir pagaminti ilgai netrunka, tačiau, kad ir ką bekeistum, atrodo lyg būtų…

Veganiška lazanija (be glitimo)

2017-11-13 2
  Norėjau įrašą pavadinti “Šiandien sninga”, bet pasilikau prie “Veganiška lazanija”. Šie du pavadinimai man tikrų tikriausi sinonimai.  Niekada taip nesinori šilto ir sotaus maisto, kaip tada, kai už lango sninga. Baravykai lazanijai suteikia…

Įdaryti Portobello grybai

2017-11-08 0
  Portobello grybas tikrai nenusileidžia mūsų miškų karaliui baravykui. Nei savo grožiu, nei skoniu. Kaip jau rašiau praėjusią savaitę – labai mėgstu keisti įprastus patiekalus, ieškoti naujų skonių, formų, spalvų. Šiandien gaminau kynva ir…

Morkų – mangų sriuba su kokosų pienu

2017-10-30 0
  Negaliu gyventi toje pačioje aplinkoje ilgą laiką, mėgstu naujoves, iššūkius – bet ką, kas leistų gyventi kasdien vis kitaip. Tai nereiškia, kad mano gyvenime nėra nieko pastovaus, juk perstumti miegamojo lovą kartą per…

Pad Thai su tofu sūriu

2017-10-23 2
  Pad Thai yra tikra tailandietiška klasika. Netoleruojantiems pieno produktų ar glitimo, tai turbūt geriausia, kas gali nutikti šaltą rudens dieną. Sotus, šildantis (ne tik dėl to, kad primena Tailandą) ir tikrai spalvingas patiekalas. Pagaminti…

Veganiški kokosų miltų blynai be glitimo

2017-09-24 2
  Savaitgalis – pats tinkamiausias metas blynams. Galima neskubėti, įsijungti muziką ir geriant rytinę arbatą, kepti sau vieną po kito. Žinoma, kai oras lietingas, geriau ir būti negali, bet šiandien diena tikrai puiki ir…

Veganiškos pietų lėkštės portretai

2017-09-17 2
  Soulfood Facebook paskyroje neretai dalinuosi savo pietų lėkštės portretu. Patiekalai, kuriuos gaminu, dažnai būna greiti, be jokių ypatingų receptų ar triukų. Pažiūrėjus į nuotrauką, net ir neįgudusiam kulinarui greičiausiai tampa aišku, kaip, ką ir su…
Close