Saldžiųjų bulvių Gnocchi su miško grybais (be glitimo, tik 2 produktai)

2018-02-07 0
  Man maistas – tikras vaistas. Tai dėl dviejų priežasčių: stengiuosi valgyti švariai (kuo mažiau maisto priedų, beveik jokio cukraus, ekologiška) ir sveikai, o kad sveikas būtų ne tik kūnas – maistą beveik visada…

Skrudintų sezamų granola su kokosais ir avietėmis (be glitimo)

2018-02-01 0
  Naujųjų metų dieną niekada nieko sau nežadu, o tik stengiuosi priminti, kad ateinančiais gyvenčiau taip, kaip noriu, tik kartais pamirštu. Šiais metais priminiau sau, kad visada noriu būti sveika ir gerai jaustis. Tokiu…

Žaliasis daržovių karis su bolivine balanda

2018-01-27 0
  Pastaruoju metu, mūsų namų virtuvės spintelės nebeužsidaro, o valgyti, atrodo, nėra ką. Įsisukus į pošventinius darbus, pamiršau laikytis šventos namų taisyklės. Apie ją dalinausi viename iš įrašų, kuriame pasakojau, kaip sutaupome laiko ir…

Karamelinis obuolių pyragas su graikiniais rešutais (be glitimo)

2018-01-22 4
  Ar jaučiate, kad dalinantis gyvenimu jo daugėja? Vaikystėje buvau toks vaikas, kuris nieko su niekuo nenorėjo dalintis. Gaudavau saldainių tiek, kad ir mamai ir tėčiui užtektų, bet net nešaudavo į galvą nors vienu…

Saldžiųjų paprikų humusas

2018-01-15 0
  Prieš kelias savaites mažame Estijos Hapsalu miestelyje, užsukusi į prekybos centrą ko nors vakarienei, radau daug nematytų humuso skonių. Ėmiau pirmą pasitaikiusį su pomidorais ir paprikomis, nors visi atrodė nematyti ir skanūs. O…

Rudųjų ryžių makaronai su saldžiųjų paprikų humusu

2018-01-15 0
  Humusas – pats tikriausiais greitasis maistas. Turėdama jo šaldytuve galiu būti rami, nes išalkus nereikia sukti galvos, ką suvalgyti, o ypač tada, kai sudėtingi, su maistu susiję egzistenciniai klausimai, kankina dar po vidurnakčio.…

Gvakamolė ir saldžiųjų bulvių traškučiai

2018-01-10 0
  Ar žinojai? Avokadai kalba, kad būti sunaudotu gvakamolei, tolygu patekti į dangų 😃 Šiandien, savaitę mane erzinę avokadai tapo tobulai prinokę. Visą dieną slampinėju namuose, laukia filmų vakaras – geresnės progos gaminti gvakamolei…

Šokoladinių triufelių asorti

2017-12-17 2
  100 g produkto – 69 g cukraus, pienas, pieno išrūgų milteliai, sviestas, vėl cukrus.. Visa tai, ieškodama ko nors skanaus, nuolat randu šokoladinių gaminių etiketėse. Nesvarbu, ar prekybos centre ar kokioje konditerijos parduotuvėje…

Grikių ir chia sėklų duona (be glitimo)

2017-12-13 0
  Šios vasaros pabaigoje dalinausi bolivinės balandos ir chia sėklų duonos receptu. Chia sėklos – tikrai puikus pagalbininkas, kai norisi išsikepti duoną be miltų. Pastaroji duona su bolivine balanda ne tokia tvirta, tačiau mėgstantiems…

Orkaitėje keptos daržovės su balzamiko ir apelsinų užpilu

2017-12-10 0
  – Tai tikrai gaminsiu per Kalėdas, – pasakiau sau ir nuskubėjau laiptais aukštyn pasiimti fotoaparato. Nekantravau kuo greičiau jums parodyti, kaip galima skaniai išsikepti daržoves ir ne tik skaniai, o taip, kad ant Kalėdų…

Vaikystės vafliai per 5 minutes (be glitimo)

2017-12-09 0
  Vaikystėje su mama kepdavome vanile ir sviestu kvepiančius vaflius,  sukdavome juos į kūgius ir ramiai kramsnodavome sau kojas ištiesusios. Vaflinė buvo sunki ir didelė, sudėtinga būtų tokia dabar rasti, o ir vaikiško vaflių…

Migdolinis apelsinų pyragas su slyvomis (be glitimo)

2017-12-03 2
  Gruodžio pradžia – pats tinkamiausias metas pradėti ruoštis šventėms. Jau ne vienerius metus šią dieną puošiu namus ir dėlioju švenčių stalo meniu. Šventėms atėjus galiu ramiai sau mėgautis ir nesukti galvos apie pyragus…

Kreminė žirnių ir moliūgų sriuba su baravykais

2017-11-27 0
  Praėjusiame įraše rašiau, jog sriubos paskutinu metu man pabodusios, o šiandien atsikėliau ir supratau, kad žūtbūt noriu savo mylimiausios žirnių ir moliūgų sriubos. Tai tik dar kartą įrodo, kad su maistu, kaip ir…

Rudens daržovių Tako

2017-11-24 0
  Iki metų pabaigos liko ne tiek ir daug. Laiko. Darbų šiek tiek daugiau. Sriubos, kurias verdu paskutiniu metu, žinoma, sveika, sotu ir pagaminti ilgai netrunka, tačiau, kad ir ką bekeistum, atrodo lyg būtų…

Kaip daiginti ankštinius?

2017-11-20 4
  Ankštiniai augalai neabejotinai yra vieni maistingiausių. Dėl baltymų gausos, į savo kasdienės mitybos racioną juos įtraukia vis daugiau žmonių. Tai, kad padidėja daigintų augalų maistinė vertė, vitaminų ir mineralų kiekis – anoks atradimas.…

Rudeniškos juodųjų lęšių, burokėlių ir falafelių salotos

2017-11-18 0
  Būna dienų, kai nieko nesinori, o visai nevalgyti – ne pati geriausia išeitis. Būna dienų, kai valgyti norisi, bet laiko maisto gaminimui nėra. Šiandien viena iš tų, kai nieko nesinori. Šviežias salotas, keičiant…

Veganiška lazanija (be glitimo)

2017-11-13 2
  Norėjau įrašą pavadinti “Šiandien sninga”, bet pasilikau prie “Veganiška lazanija”. Šie du pavadinimai man tikrų tikriausi sinonimai.  Niekada taip nesinori šilto ir sotaus maisto, kaip tada, kai už lango sninga. Baravykai lazanijai suteikia…

Įdaryti Portobello grybai

2017-11-08 0
  Portobello grybas tikrai nenusileidžia mūsų miškų karaliui baravykui. Nei savo grožiu, nei skoniu. Kaip jau rašiau praėjusią savaitę – labai mėgstu keisti įprastus patiekalus, ieškoti naujų skonių, formų, spalvų. Šiandien gaminau kynva ir…

Veganiškos spurgos (be glitimo)

2017-11-04 0
  Visada save laikau sveikos gyvensenos šalininke: trečią kartą per dieną valgydama šokoladinį pyragą, kiekvieną savaitę mėgaudamasi bulviniais blynais, ar valgydama tik vieną kartą per dieną, bet arklio dydžio porciją. Visus likusius kartus valgau…

Morkų – mangų sriuba su kokosų pienu

2017-10-30 0
  Negaliu gyventi toje pačioje aplinkoje ilgą laiką, mėgstu naujoves, iššūkius – bet ką, kas leistų gyventi kasdien vis kitaip. Tai nereiškia, kad mano gyvenime nėra nieko pastovaus, juk perstumti miegamojo lovą kartą per…

Pad Thai su tofu sūriu

2017-10-23 2
  Pad Thai yra tikra tailandietiška klasika. Netoleruojantiems pieno produktų ar glitimo, tai turbūt geriausia, kas gali nutikti šaltą rudens dieną. Sotus, šildantis (ne tik dėl to, kad primena Tailandą) ir tikrai spalvingas patiekalas. Pagaminti…
Close