Nuostabus metas dabar. Džiugina ne tik puikus oras, bet ir daržo gėrybių gausa. O gėrybių tiek, kad nejučiom tik apie jas galva ir sukasi. Kada spėti visas suvalgyti, kaip skaniai pasigaminti, ar valgyti dabar, ar palikti žiemai.. O kai pagaunu save tiek begalvojant, primenu, jog reikia gyventi su tėkme, nesukti galvos ir tiesiog mėgautis tuo, kas yra dabar.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Taip ir mėgaujuosi – lėtai ir paprastai. Paprašiau vyro, kad grilyje iškeptų burokėlius. Juos pabarsčiau skrudintais lazdynų riešutų trupiniais ir apšlaksčiau nuostabaus aromato slyvų kauliukų aliejumi. Sunku apsakyti, kokia esu dėkinga, jog galiu mėgautis tokiais gamtos stebuklais.
Kaip kepti burokėlius?
Tam, kad neišdžiūtų ir gerai iškeptų, įsuku kiekvieną iš jų į foliją. Jeigu kepu prieš tai nenulupusi – iškepa sultingesni, jeigu lupu – ne tokie sultingi. Kumščio dydžio burokėliui iškepti skiriu apie 1,5 val. Kepti galima orkaitėje ar grilyje lauke. Kaip tik jums patinka. Skonis vsada gaunasi geras.
Kuo paskaninti?
Tokius burokėlius galite skaninti kuo tik sugalvojate – žolelėmis, sėklomis, balzaminiu actu ar aliejumi. Aliejus, kuriuo skaninau aš – vienareikšmiškai mano šio rudens atradimas. Jis labai sodraus, neįtiktinai malonaus aromato ir skonio. Sunku patikėti, kad jis visiškai natūralus. Kuo puikiausiai tinka ne tik burokėliams, bet ir košėms paskaninti, šviežiai duonai pamirkyti, salotoms pagardinti, net ir trintai sriubai praturtinti kuo puikiausiai tiktų.