Glitimo turinčių javų, pieno ir kiaušinių nevalgau jau daugiau nei 2 metus. Daugiausiai rūpesčių per tą laiką man keldavo pusryčių paieškos. Nors išbandžiau daug naujų puikių produktų ir jų derinių, šiandien turiu vieną, niekada nepabostantį pusryčių variantą.
Jam niekada nereikia specialių produktų, užtenka bazės į kurią galima dėti viską, ko norisi ir kas yra spintelėse. O valgyti skaniausia su augaliniu pienu, kurio paskutiniu metu namuose netrūksta, nes pasirodo, kad ir mano mažoji jį mėgsta. Tai ir gaminamės sau kasdien vis kitokį.
Tokie pusryčiai ypatingi ne tik todėl, kad labai greitai pagaminami, lengvai transportuojami, bet ir savo maistine verte. Rinkitės niekaip neapdorotus produktus ir gausite maksimalią maistinę vertę, kuria, kaip bebūtų gaila, įprasti pusryčių mišiniai parduotuvių lentynose pasigirti negali.
Taigi, mano pusryčių lėkštėje: žalių grikių dribsniai, žali daiginti grikiai, kokosų juostelės, skaldytos kakavos pupelės, kanapių sėklos, migdolų riešutai (prieš valgydama mirkau juos per naktį, gerai nuplaunu ir leidžiu išdžiūti), džiovintos figos ir naminis migdolų pienas. Visiškas chaosas, bet jis man taip patinka.
Skanių pusryčių ir jums!
Ačiū, kad skaitote.
Raminta