Kokosų kremo ledai su migdolais ir klevų sirupu (be pieno, rafinuoto cukraus, tik iš 3 produktų)

2019-06-22 4
Skaitant užtruksite 3 min.

 

Dar nuo tada, kai įdėjusi į šaldiklį pasaldintą pieną sedėdavau virtuvėje ir laukdavau TO ištaigingo momento, man ledų gaminimas yra šventė. Vien nuo minčių, ką ir su kuo maišysiu, kuo pasaldinsiu ir kaip atrodys galutinis rezultatas aš tiesiog spirgu iš malonumo.

Kad ir koks ledų gaminimas man malonus, net ir išpildžiusi visus savo lūkesčius galiausiai turiu priekaištų. Vieni ledai traška nuo vandens kristalų, kiti – per mažai saldūs, treti lyg chalva – netirpsta burnoje. Nepaisant to, joks darbas nenueina perniek, taigi kiekvienas bandymas ir nusivylimas man suteikė praktinių žinių ir tik skatino gaminti toliau.

Idant to, vakar gaminant ledus man šovė mintis, kaip išgauti kreminę tekstūrą. Mintį pabandžiau realizuoti ir, manau, tai geriausia, ką esu pagaminusi. Nekantrauju su jumis pasidalinti. Šie ledai gaunasi kreminiai, be jokių ledo kristaliukų, maloniai tirpsta burnoje. Kokosų ir migdolų skoniai žaismingai šoka ant liežuvio, o klevų sirupas ledams suteikia ypatingo karamelinio saldumo.

Jeigu kada pagaus įkvėpimas, pabandykit ir jūs pasigaminti. Namuose visiems bus šventė.

Ačiū, kad skaitote.

Raminta

 

Kokosų kremo ledai su migdolais ir klevų sirupu (be pieno, rafinuoto cukraus, tik iš 3 produktų)

 

Reikės

 

5 įprasto dydžio ledams ant pagaliuko:

400 ml. kokosų kremo (galite naudoti ir kokosų pieną, bet tada reikėtų rinktis kuo riebesnį)

100 g. (4 š.) migdolų kremo/ sviesto (norint, kad ledai būtų kuo tolygesnės tekstūros ir spalvos, geriausia rinktis gaminį be luobelių)

3 š. klevų sirupo

2 a. š. vanilės ekstrakto

visų kitų norimų priedų ledų paskaninimui (ledams “papuošti” aš naudojau skaldytas kakavos pupeles ir baltą šokoladą (be pieno))

 

 

 

 

Kaip gaminti

Dubenyje sumaišykite visus produktus (jie visi turi būti kambario temperatūros!) iki vientisos masės.

 

 

Gautą masę apdenkite audiniu ar maistine plėvele ir dėkite į šaldymo kamerą.

Po 30 min. masę perplakite elektriniu plaktuvu ir grąžinkite atgal į šaldymo kamerą. Jeigu jo neturite, tai galite padaryti su įprasta plakimo šluotele.

 

 

Praėjus dar 30 min. viską dar kartą perplakite ir grąžinkite atgal į šaldymo kamerą. Masė jau turėtų būti lyg kremas.

 

 

Praėjus dar 30 min. masę išimkite iš šaldymo kameros ir dar kartą perplakę (ji turi gautis puri, kreminė) sudėkite į norimas formeles ar tiesiog palikite inde (masei pilnai sustingus galėsite ją skobti ledų šaukštu) ir apdengę dėkite į šaldymo kamerą, kad pilnai sustingtų.

 

 

 

 

Jeigu naudojote formeles – išėmę iš jų, ledus apliekite šokoladu, barstykite norimais pagardais, skaldytais riešutais ar kokoso drožlėmis arba tiesiog valgykite, nes jie nuostabiai skanūs ir be jokių priedų.

Jeigu šaldėte be formelių, leiskite ledams šiek tiek pastovėti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų ir skobkite ledų šaukštu (prieš tai patariu jį pamirkyti verdančiame vandenyje).

 


Išbandyta. Variantas įdomus, bet pritrūko skonio ryškumo ir saldumo. Saldumui turbūt būtų tikęs šokolado glaistas, bet nebandžisu. Patiekiau su balzamiko kremu ir šviežiom uogom, tai kažkiek pataisė skonį 🙂

2019-07-18 at 14:24 Justė Reply

    Sveiki, ačiū, kad gaminate ir dalinatės patirtimi. Saldumas – dalykas subjektyvus, paprastas ir nesunkiai pakoreguojamas, o tai turbūt geriausia daryti dar prieš šaldant. Džiugu, kad galutinis variantas tenkino 🙂

    2019-07-20 at 14:19 Raminta Reply

skaniai skamba,bet kur gaut formeles ledam ?

2019-06-22 at 12:11 Rūta Reply

    Sveiki, formeles prieš pora metų pirkau berods Krinona parduotuvėje.

    2019-06-22 at 16:16 Raminta Reply

Komentuokite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close