Vaikų auginimas atima tikrai nemažai energijos. Nors maistas tik vienas iš būdų, tą energiją susigrąžinti, manau, jog būtina tam skirti bent šiek tiek papildomo dėmesio ir laiko. Tiems atvejams, kai, atrodo, nėra nei kada pavalgyti, nei apskritai apie maistą pagalvoti, sugalvojau sau išeitį ir susitvarkiusi virtuvės spinteles, pasigaminau daigintų grikių batonėlių.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Parduotuvėse tokio tipo batonėliai dažniausiai mane nuvilia. Net tik skoniu, bet ir kaina, kurią tenka mokėti. Visada sakau, jog kritika bevertė, jeigu šalia jos nėra pavyzdžio, kaip padaryti geriau. Taigi, nustojau piktintis tais batonėliais ir pasigaminau pati. Tikrai labai paprastai, o rezultatas pateisino visus mano lūkesčius.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeigu ir jūs kartais stokojate energijos ar minčių, ką suvalgius – pabandykit pasigaminti kažką panašaus iš to, ką turite spintelėse. Pamatysit, kaip bus puiku tokių skanėstų po ranka turėti.
Ačiū, kad skaitote.
Raminta
Daigintų grikių užkandžiai (be glitimo, pieno produktų, rafinuoto cukraus)
Reikės
Apie 20 datulių
Saujos mėgstamų razinų (prieš naudodami gerai nuplaukite arba 15 min. pamirkykite vandenyje)
2 š. sezamo sėklų
2 š. lukštentų kanapių sėklų
2 š. moliūgo sėklų
125 g. daigintų išdžiovintų grikių
150 g. per naktį mirkytų migdolų (prieš naudodami perskalaukite po tekančiu vandeniu)
1 š. nerafinuoto šalto spaudimo kokosų aliejaus (netirpinto)
Kaip gaminti
Viską sudėkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki kol viskas susiriš į vieną masę.
Gautą masę sukrėskite į norimą formą, paspausdami išlyginkite su mentele ir dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
Masei sustingus, supjaustykite ją norimo dydžio batonėliais.