Daigintų grikių užkandžiai (be glitimo, pieno produktų, rafinuoto cukraus)

2019-04-25 2
Skaitant užtruksite 1 min.

 

Vaikų auginimas atima tikrai nemažai energijos. Nors maistas tik vienas iš būdų, tą energiją susigrąžinti, manau, jog būtina tam skirti bent šiek tiek papildomo dėmesio ir laiko. Tiems atvejams, kai, atrodo, nėra nei kada pavalgyti, nei apskritai apie maistą pagalvoti, sugalvojau sau išeitį ir susitvarkiusi virtuvės spinteles, pasigaminau daigintų grikių batonėlių.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Parduotuvėse tokio tipo batonėliai dažniausiai mane nuvilia. Net tik skoniu, bet ir kaina, kurią tenka mokėti. Visada sakau, jog kritika bevertė, jeigu šalia jos nėra pavyzdžio, kaip padaryti geriau. Taigi, nustojau piktintis tais batonėliais ir pasigaminau pati. Tikrai labai paprastai, o rezultatas pateisino visus mano lūkesčius.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Jeigu ir jūs kartais stokojate energijos ar minčių, ką suvalgius – pabandykit pasigaminti kažką panašaus iš to, ką turite spintelėse. Pamatysit, kaip bus puiku tokių skanėstų po ranka turėti.

Ačiū, kad skaitote.

Raminta

Daigintų grikių užkandžiai (be glitimo, pieno produktų, rafinuoto cukraus)

 

Reikės

 

Apie 20 datulių

Saujos mėgstamų razinų (prieš naudodami gerai nuplaukite arba 15 min. pamirkykite vandenyje)

2 š. sezamo sėklų

2 š. lukštentų kanapių sėklų

2 š. moliūgo sėklų

125 g. daigintų išdžiovintų grikių

150 g. per naktį mirkytų migdolų (prieš naudodami perskalaukite po tekančiu vandeniu)

1 š. nerafinuoto šalto spaudimo kokosų aliejaus (netirpinto)

 

Kaip gaminti

 

 

Viską sudėkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki kol viskas susiriš į vieną masę.

Gautą masę sukrėskite į norimą formą, paspausdami išlyginkite su mentele ir dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms.

 

 

Masei sustingus, supjaustykite ją norimo dydžio batonėliais.

 

 

 

 


Sveiki, patikslinkite, prašau, dėl grikių – nuotraukoje atrodo, kad naudojote tiesiog žalius neskrudintus grikius, bet rašote, kad jie daiginti. Ar Jūs pati juos daiginote? Kaip ir kiek laiko?

2019-07-19 at 12:24 Jurga Reply

    Sveiki, naudojau daigintus žalius grikius. Jie atrodo taip pat, kaip ir žali grikiai, tik turi uodegėlę, kurios nuotraukoje nesimato turbūt. Daigintus ir jau džiovintus žalius grikius perku barbora.lt arba Livinn. Grikiai Tundra prekinio ženklo.
    Nepaisant to, susidaiginti galima ir namuose. Internete informacijos apie tai apstu, tik reikia atsirinkti. Beje, labai svarbu neperdaiginti.

    2019-07-20 at 14:13 Raminta Reply

Komentuokite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close