Šios datulės – bene daugiausiai jūsų susidomėjimo sulaukęs skanumynas. Todėl nutariau jas įamžinti ir tinklalapyje.
Paskutinius kelis mėnesius be saldumynų negaliu nei dienos. Maitinančios mamos tikrai mane supras. Taigi, vis sukau galvą, kaip sveikiau tą norą patenkinti. Įdarytos datulės – vienos mylimiausių mano skanumynų. Jau vien tai, kad bene pirmas soulfood įrašas buvo apie jas, tuo tikrai neleis abejoti.⠀
Šį kartą beprotiškai skanus derinys, žinoma, tik iš kokybiškų sudedamųjų dalių: juodasis šokoladas (80%), datulė, tahini (sezamų pasta), skrudinta/sūdyta pistacija.
Kaip gaminti
Datulę pjaukite pusiau ir, jeigu yra kauliukas, jį išimkite.
Į datulės vidų dėkite tahini, pistacijos riešutą ir datulę “uždarykite”.
Garų vonelėje ištirpinkite juodąjį šokoladą ir jame pamirkykite įdarytas datules.
Datules dėkite ant sviestiniu popieriumi padengtos lėkštės ar kito indo, kurį būtų patogu dėti į šaldytuvą (o jeigu norisi valgyti greičiau – į šaldymo kamerą) ir laikant šaltai, palaukite, kol šokoladas sustings.
Pastebėjimai
Sezamų pastą galite keisti mėgstamu riešutų sviestu, tik tada parinkite, kad riešutas, kurį dėsite į vidų, dėrėtų prie likusių komponentų.