Tai mano praėjusių metų granolos su avietėmis recepto variacija. Šis receptas tik dar vienas pavyzdys, kaip patys sau galime būti įkvėpimu. Norint kažko naujo, nereikia išradinėti dviračio, užtenka pakeisti kelias detales tame, kas mums seniai pažįstama, ir kasdienybė nebus kasdienybe. Dalinuosi receptu.
Ačiū, kad skaitote.
Raminta
Skrudintų sezamų granola su figomis ir medumi (be glitimo)
Reikės
500 g. nekepintų grikių dribsnių (jeigu toleruojate, galite keisti į avižinius dribsnius)
100 g. stambių kokosų drožlių
150 g. (stiklinė) mėgstamų stambiai supjaustytų nekepintų riešutų (aš naudojau anakardžių)
4 š. nekepintų sezamo sėklų
kupinos saujos kokybiškų džiovintų figų
3 š. nerafinuoto šalto spaudimo kokosų aliejaus (dar netirpinto)
3 š. šviesios sezamų pastos
4 š. medaus (su tokiu kiekiu medaus granola gausis vidutiniškai saldi)
žiupsnelio druskos
1/2 š. burbono vanilės ekstrakto
Kaip gaminti
Įjunkite kaisti orkaitę iki 180 laipsnių (kaitinimas viršus + apačia (be vėjelio funkcijos)).
Dubenyje sumaišykite grikių dribsnius, kokosus, riešutus, sezamus.
Prikaistuvyje ištirpinkite kokosų aliejų ir sezamų pastą, dėkite medų, berkite druską. Kai viskas ištirps ir masė taps tolygi, nuimkite nuo kaitros ir supilkite vanilės ekstraktą bei viską gerai išmaišykite.
Gautą skystą mišinį supilkite į dribsnių dubenį ir viską maišykite tol, kol neliks sausų ruožų.
Gautą mišinį išpilkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos, tolygiai paskirstykite ir kepkite apie 35 minutes. Viską permaišykite kas 5 minutes, kad tolygiai apskrustų, nuolat stebėkite.
Kai granola taps gražios auksinės spalvos, galite traukti iš orkaitės ir su kepimo popieriumi išėmus iš skardos vėsinti ant grotelių (atvėsusi ji bus traški).
Atvėsusią granolą sumaišykite su smulkintomis figomis ir supilkite į sandarų indą (kambario temperatūroje ją galite laikyti iki mėnesio).