Pastaruoju metu gyenimas man davė tikrai nemažai citrinų. Atrodo, viskas slysta iš rankų, o ten, kur anksčiau pastangų nereikėdavo – neisgauna net labai pasistengus. Jau nebežinau, ką su tomis citrinomis daryti, tai kepu vaflius 🙂
O jeigu rimtai – juk Užgavėnės ne už kalnų! Soulfood praėjusiais metais šiai progai kepiau lietinius, o šiemet – auksaspalviai vafliai. Išorėje traškūs, o viduje minkšti. Aguonos – mano vaikystės nostalgija, o citrinų kremas – labai gaivus pagardas vafliams vainikuoti. Tokių vaflių išsikepus, žiemą iš kiemo išvarysim tikrai greičiau.
Būkit sveiki ir eikit po pievas pabraidyti! Ten jau pavasario pėdas mačiau.
Ačiū, kad skaitote.
Raminta
Vafliai su aguonomis, citrinų kremu ir klevų sirupu (be pieno, glitimo, kiaušinių, cukraus)
Reikės
8 įprasto dydžio belgiškiems vafliams:
Vafliams
40 g. nerafinuoto šalto spaudimo kokosų aliejaus (+ šaukšto aliejaus vaflinei ištepti)
70 g. kokybiško klevų sirupo
220 ml. augalinio pieno
200 g. avinžirnių miltų (jeigu niekur nerasite ieškokite čia)
4 g. kepimo miltelių (3/4 a. š.)
2 š. aguonų
vanilės ekstrakto
Kremui
300 g. šilkinio tofu ( tofu)
1 kupino š. (40 g.) nerafinuoto šalto spaudimo kokosų aliejaus
1 vidutinės citrinos žievelės
2 š. citrinos sulčių
4 š. klevų sirupo
vanilės ekstrakto
Kaip gaminti
Kremą (prieš gaminant, visi produktai turi būti kambario temperatūros!)
Į kokteilinę sudėkite tofu (prieš tai nupilkite pakuotėje esantį skystį) ir visus likusius produktus.
Viską išsukite iki vientisos konsistencijos ir gautą kremą dėkite į šaldytuvą.
Vaflius
Atskirai susimaišykite skystus (kokosų aliejų prieš tai ištirpinkite) ir birius produktus.
Sumaišykite skystų ir birių produktų mišinius ir leiskite tešlai pastovėti, kol vaflinė įkais.
Prieš kiekvieną kepimą įkaitusią vaflinę gerai ištepkite aliejumi ir kiekvienam vafliui pilkite apie 1,5 š. tešlos.
Iškepusius vaflius išimkite ir palikite vėsti ant grotelių.
Ant vaflių pilkite kremą ir mėgaukitės!