Suši su bolivine balanda

2018-09-21 0
Skaitant užtruksite 3 min.

 

Pirmą kartą suši namuose pasigaminau ne taip ir seniai – maždaug prieš 2 mėnesius, o šiandien savęs klausiu: “kodėl reikėjo tiek laukti?”. Nepaisant to, kad mielinės bandelės (kurias, žinoma, galiu iškepti tik mylimam vyrui), kelių sluoksnių tortai ar naminiai ledai man nėra iššūkis, prisipažinsiu – pabandyti pagaminti sušius su nerimu delsiau lyg virtuvės pirmokė.

Pirmas kartas buvo paprastas ir sėkmingas visomis prasmėmis – tiek technikos, tiek skonio. Tai, žinoma, paskatino sušius gaminti vis dažniau ir šiandien džiaugiuosi atradusi mėgstamiausius derinius.

Vienintelė dilema, kuri man, kaip sveikų produktų šalininkei, kėlė rūpesčių, buvo balti ryžiai. Kadangi labai mėgstu bolivinę balandą, ji buvo pirma mintis šovusi į galvą, bandant šią dilemą spręsti. Spintelėje turėjau tamsiausios bolivinės balandos, todėl pirmiausia bandžiau su ja. Sušiai man nesukibo, nesipjaustė (ši rūšis pati biriausia, labiau tinkama įvairioms salotoms gaminti). Nenuleidau rankų ir eksperimentą pakartojau su šviesiausia balandos rūšimi, kuri, kaip žinia, net ir blyneliams tinkama kepti. Ji nėra tokia biri, grūdeliai kimba tarpusavyje, todėl ir sušiai puikiai pavyko.

Šių sušių skonis tikrai puikus, o ką jau kalbėti apie maistinę vertę. Pabandykit ir jūs pasigaminti, pasirodo, tikrai nieko baisaus. Beje, manau, tai puikus pasirinkimas ieškantiems idėjų pietų dėžutėms, o atėjus rudeniui, neabejoju, tai tikrai aktualu.

Ačiū, kad skaitote.

Raminta

 

Suši su bolivine balanda

1 porcijai (8 sušiams):

1 vnt. jūros dumblių lapo

1 š. kepintų sezamo sėklų

Apie 100 g šviesios bolivinės balandos (nevirtos)

Tofu

Agurko

Rukolos

Raudongūžio kopūsto

Karamelizuotų svogūnų

1 š. + kiek norisi sušiams pagardinti kokybiško sojų padažo

1 š. agavų sirupo

 

Kaip gaminti

 

Pagal tai, kaip nurodyta ant pakuotės, išvirkite bolivinę balandą (išvirus gerai nusunkite likusį skystį ir palikite vėsti).

Sumaišykite sojų padažą ir agavų sirupą. Šiuo mišiniu ištepkite tofu ir apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių (galite įpilti lašelį aliejaus).

Ant kilimėlio sušiams gaminti (jį rasite bet kuriame prekybos centre) lygiaja puse į apačią dėkite jūros dumblių lapą.

Ant lapo tolygiai 1 cm sluoksniu paskirstykite bolivinę balandą (vieną lapo kraštą palikite nepadengtą (2 cm.)), viską pabarstykite kepintomis sezamo sėklomis.

Viename lapo krašte (tame, kuris pilnai padengtas) prie pat krašto lygia linija per visą lapo plotį dėliokite įdarą (agurkus ir tofu prieš tai susipjaustykite norimo storio juostelėmis).

Kilimėlio pagalba šiek tiek paspausdami sukite ritinėlį. Pabaigoje, nepadengtą lapo kraštą sudrėkinite vandeniu ir baikite sukti.

Sudrėkintu aštriu peiliu nespausdami supjaustykite ritinėlį į 8 lygias dalis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Komentuokite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close