Geriausi dalykai jau atrasti, tereikia prisiminti.
Kepti obuoliai su cinamonu ir gvazdikėliais
Reikės
4 obuolių
2 š. nerafinuoto cukraus (naudojau kokosų žiedų)
1 a. š. Ceilono cinamono
4 – 5 gvazdikėlių
Kaip gaminti
Obuolius nuplauti, išskobti sėklas.
Kepimo formą iškloti sviestiniu popieriumi, sudėti obuolius ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su kaitinimu iš viršaus ir apačios (be vėjelio funkcijos).
Grūstuvėje sutrinti 4 – 5 gvazdikėlius, dėti 1 a. š. cinamono ir 2 š. mėgstamo cukraus. Viską gerai išmaišyti.
Obuoliams pakepus 20 min., juos ištraukti iš orkaitės, apibarstyti cukraus mišiniu ir dėti atgal į orkaitę dar 25 min. iki kol suminkštės.
Pastebėjimai
Jeigu naudosite mažesnius, negu vidutiniai, obuolius, atitinkamai trumpinkite kepimo laiką. Aš naudojau vidutinius – didelius.