Naminis pomidorų padažas su obuoliais ir mėtomis

2018-09-03 0
Skaitant užtruksite 3 min.

 

Šį savaitgalį mano mylima draugė atvežė nuostabių lauktuvių iš sodo. Kaip žinia, mylimos draugės lauktuvių negaili ir atveža jų tiek, kad reikia greit sugalvoti, kaip jas skaniai sunaudoti.

Nieko nelaukusi ant virtuvės stalo sukroviau visas gėrybes ir, akivaizdu, pirmą į galvą atėjusi mintis buvo naminis pomidorų padažas. Daugiau ir nesvarsčiau, pasiraitojau rankoves ir kibau į darbus. Užtrukau tik valandą ir tai buvo geriausiai praleista šiandienos valanda. Padažas puikus, tirštas, su švelniu mėtų poskoniu. Rytoj gaminsiu lazaniją, o čia jis tikrai gros pirmu smuiku.

Prieš dalinantis receptu noriu pasakyti, kad šis pomidorų padažo receptas ne apie tai kaip pasigaminti tokį pat pomidorų padažą. Jis apie tai, kad pomidorų padažas ne prancūziškas šokoladinis suflė ir fantazijos čia gali būti tiek, kiek į puodą sutalpinsit.

Jeigu ir jūsų galvose sodo derliaus dilema, užmeskit akį į receptą, įsijunkit mėgstamą muziką ir praleiskit tą valandą padažo vardan. Dilemos nebeliks, eisit su iškelta galva, o padažas, kad ir ką su juo pagaminsite, tikrai neliks nepastebėtas.

Ačiū, kad skaitote.

Raminta

Naminis pomidorų padažas su obuoliais ir mėtomis

Apie 1,5 kg pomidorų

Apie 1 kg nevalytų (su odelėmis ir sėklomis) obuolių

1 didelės saldžiosios paprikos

2 didelių saliero stiebų

1 čili pipiro

5 skiltelių česnako

dviejų saujų smulkintų šviežių mėtų lapelių

1,5 š. nerafinuoto cukraus (naudojau kokoso žiedų) (siūlau dėti mažiau ir po to, jeigu reikia, įsidėti papildomai)

1,5 a. š. druskos (siūlau dėti mažiau ir po to, jeigu reikia, įsidėti papildomai)

1 a. š.  maltų juodųjų pipirų

1 a. š. maltos rūkytos paprikos

4 š. mėgstamo nerafinuoto aliejaus (naudojau sezamų)

1 š. obuolių ar baltojo vyno acto (siūlau dėti mažiau ir po to, jeigu reikia, įsidėti papildomai)

2 lauro lapų

 

Kaip gaminti 

Keptuvėje su 2 šaukštais kepimui tinkamo aliejaus pakepinkite smulkiai supjaustytą salierą. Kartu su salierais dėkite pipirus, rūkytą papriką.

Salierams suminkštėjus sudėkite smulkiai supjaustytą čili pipirą ir česnaką. Leiskite viskam pašilti 1-2 minutes (nepamirškite maišyti, kad česnakas nesudegtų).

Keptuvę dėkite į šalį.

Į didelį puodą sudėkite stambiai supjaustytus pomidorus (rekomenduoju išpjauti galus), taip pat supjaustytus obuolius (nuluptus ir be sėklų), supjaustytą saldžiąją papriką, lauro lapus.

Leiskite viskam užvirti ir virkite 40-50 min. ant vidutinės kaitros kol sutirštės.

Išimkite lauro lapus, sudėkite su prieskoniais keptus salierus, actą, druską, cukrų, smulkintus mėtų lapelius.

Leiskite viskam pavirti 2-3 min., tada dėkite į maisto smulkintuvą ir trinkite iki norimos konsistencijos. Paragaukite ir, jeigu reikia, papildomai įsidėkite ko trūksta.Atvėsinkite kambario temperatūroje, supilkite į sandarų indą ir laikykite šaldytuve.

 

Pastebėjimai

Šaldytuve sandariai laikomas padažas bus tinkamas naudoti 3-5 dienas.

Iš nurodyto kiekio produktų gaunasi 1,5 l. padažo.

 


Komentuokite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close