Šiandien paskutinė vasaros diena. Vieni dėl to liūdi, o kiti džiūgauja. Džiūgauju ir aš, nes beprotiškai myliu rudenį. Dėl jo gaivos, vėjo, auksinių lapų, pilko dangaus. Dėl tos ramybės, kuri apsigyvena manyje tik atėjus rudeniui.
Rudenio vakarais taip gera mėgautis arbata, prie kurios neretai norisi ko nors sielai pasaldinti. Paskutiniu metu arbatos vakarams vis dažniau kepu savo numylėtą karamelinį obuolių pyragą, bet jis visiems kiek pabodęs, todėl sukau galvą, kuo jį kuriam laikui pakeitus. Tvarkydama spinteles radau užsigulėjusių migdolų, kurie man priminė seniai gamintą receptą. Jis genialiai paprastas, nereikalauja jokių ypatingų įgūdžių ar ilgo terliojimosi virtuvėje. Puikiai tinka, kai kažko prie arbatos norisi čia ir dabar. Sausainiai iškepa traškūs, bet viduje minkšti. Jie nuostabaus, turtingo migdolų skonio.
Dalinuosi receptu ir su jumis. Tikiu, net ir tie, kurie dėl vasaros liūdi, mėgsta vakarais išgerti arbatos ir pasimėgauti rudens kepiniais.
Ačiū, kad skaitote.
Raminta
Migdoliniai sausainiai (be pieno, glitimo, kiaušinių, reikės tik 3 produktų)
Reikės
200 g. migdolų miltų (bet ne su luobelėmis maltų migdolų)
5 š. nerafinuoto kokosų žiedų cukraus
3/4 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
4 š. vandens
Kaip gaminti
Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus (migdolų miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską).
Supilkite vandenį ir rankų pagalba išminkykite sausainių tešlą.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Iš tešlos suformuokite vienodo dydžio rutuliukus, dėkite juos į skardą ir pirštų pagalba suformuokite sausainius. Jeigu norisi, į kiekvieną sausainį galite “įsodinti” po migdolą.
Sausainius kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 13 – 15 min. (pirmąją pusę laiko galite kepti su vėjelio funkcija, kitą pusę tik su kaitinimu iš viršaus ir apačios).
Sausainiams iškepus, pilnai juos atvėsinkite ant grotelių. Išorėje bus traškūs, o viduje minkšti.
Laikykite sandariame inde šaldytuve.
Pastebėjimai
Iš tokio kiekio produktų gaunasi 18 – 20 vidutinio dydžio sausainių.
Cukraus vartoju labai mažai, todėl šis kiekis cukraus sausainiams yra optimalus (ne per saldu ir nesinori papildomai).
Mmmm… gardu! Ačiū už tokį gerą receptą! Dar niekad nesu taip greit iškepusi sausainių :))))
Juste, ačiū Jums, kad skaitote ir kepate! Nėra nieko mieliau širdžiai už tokius komentarus ?
Sveiki, ar nerafinuotas cukranendrių cukrus tinka šiam receptui?
Sveiki, žinoma galite.
Kokius miltus naudojote? Man niekaip nesulipo ?
Sveiki, Dalia. Naudojau šiuos miltus: https://www.livinn.lt/migdolu_miltai_ekologiski_200_g. Galbūt jūsiškiai labai smulkūs?