Jau visą savaitę rytais valgau Teff grūdų košę ir galiu nuoširdžiai pasakyti – tai mano atradimas. Skonis kaip pieniškos manų košės, maistinė vertė prilyginama superfood produktams (apie Teff naudą plačiau rašiau čia), greit išverda ir svarbiausia – neturi glitimo. Galima rinktis iš dviejų rūšių: šviesių ir tamsių grūdų. Kol kas esu išbandžiusi tik šviesius, bet būtinai ragausiu ir tamsius, kurie, girdėjau, turi šokolado poskonį.
Teff grūdų košė (be pieno, glitimo)
Reikės
1 dalies Teff grūdų : 3 dalių augalinio pieno ar vandens
žiupsnelio druskos
1 a. š. nerafinuoto kokosų aliejaus (jeigu virsite didesnį kiekį (negu puodelį grūdų) dėkite atitinkamai daugiau)
Kaip virti
Kruopas su žiupsneliu druskos virkite apie 15 min. ant vidutinės kaitros (jeigu pritrūksta skysčio, papildomai įpilkite pieno ar vandens).
Į jau išvirusią dėkite kokosų aliejų, uogas, vaisius, kakavą ar ko tik norisi.