Kadangi oras už lango diktuoja meniu, man tik belieka įsisukti į vilnonį pledą ir niekur neskubant mėgautis pietumis. Kai diena tokia darbinga – pietūs prie darbo stalo man patys skaniausi. Skanaus ir jums!
Šildanti ankštinių ir batatų sriuba
Reikės
2/3 stiklinės džiovintų žirnių (juos mirkykite 8 – 12 valandų, per tą laiką bent du kartus nusunkite ir perplaukite po tekančio vandens srove (nurodytas kiekis dar nemirkytų))
1/2 stiklinės raudonųjų lęšių
1 vidutinio dydžio svogūno
1 vidutinio dydžio morkos
2 batatų
Skiltelės česnako
Žiupsnio čili sėklų
Žiupsnio kmynų
Šlakelio aliejaus kepimui
1 litro daržovių sultinio
Kaip gaminti
Puode su šlakeliu įkaitino aliejaus apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną.
Kartu berkite čili sėklas, kmynus.
Svogūnui suminkštėjus, dėkite smulkiai supjaustytą česnako skiltelę, keletą sekundžių pakepkite.
Kartu dėkite supjaustytą morką, batatus, nuplautus lęšius ir nusunktus žirnius.
Pilkite daržovių sultinį, sumažinkite kaitrą iki vidutinės, virkite 15 – 20 min.
Daržovėms ir ankštiniams suminkštėjus, sutrinkite sriubą trintuvu ar kokteilių plaktuvu.
Jeigu norisi skystesnės – įpilkite papildomai sultinio ar vandens.
Patiekdami galite paskaninti mėgstamu aliejumi ar žalumynais.