Daržovių daugiaryžis

2018-05-30 0
Skaitant užtruksite 2 min.

 

Ryžiai yra tikrai geras maistas, tik čia svarbu kokius ryžius renkamės. Didžiąją dalį parduotuvių lentynų užima balti šlifuoti ryžiai, kurie turi daug angliavandenių ir aukštą glikemijos indeksą (baltuose ryžiuose esantys angliavandeniai organizme labai greit paverčiami į gliukozę ir dėl stiprių gliukozės kiekio kraujyje šuolių vargina mūsų kasą). Norint paįvairinti mitybą ir kartu su ryžiais gauti ne tik lengvai pasisavinamų angliavandenių, bet ir maisto medžiagų, mineralų ir skonių puokštę burnoje – tikrai verta rinktis ruduosius, raudonuosius ar juoduosius ryžius. Jų glikemijos indeksas mažesnis, o naudos mūsų organizmui įrodinėti tikrai nereikia.

Bemėsiais (meatfree) pirmadieniais tikrai smagu pasigaminti ką nors augalingo. Tai padeda sunaudoti užsigulėjusius produktus ar bevystančias daržoves. Taip pat suteikia jėgų, neapsunkina, todėl malonumas dvigubas. Šį pirmadienį gaminau daugiaryžį (galite tai vadinti ryžių koše, plovu, rizotu ar kaip tik patinka). Viskas vienoje keptuvėje, nereikia prižiūrėti kelių puodų, tik kartais pamaišyti ar sultinio įpilti.

Su nekantrumu dalinuosi receptu, o jūs nelaukite pirmadienio, pasigaminkite šiandien, nes jis tikrai puikus.

Ačiū, kad skaitote.

Raminta

 

Daržovių daugiaryžis

 

Reikės

 

šaukšto aliejaus kepimui

1 litro daržovių sultinio

200 g. rudųjų ryžių

1 svogūno

1 morkos

1 saldžiosios paprikos

1 jaunos vidutinio dydžio cukinijos

6 – 8 pievagrybių

1 didelio avietinio pomidoro

mėgstamų prieskonių, druskos, pipirų

 

Kaip gaminti

Keptuvėje (su šaukštu aliejaus) švelniai pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną.
Svogūnui suminkštėjus, berkite ryžius ir leiskite jiems truputį pašilti.
Supjaustytas daržoves dėkite į keptuvę pagal eiliškumą: morkas ir paprikas dėkite pirmesnes, joms suminkštėjus dėkite pievagrybius ir cukinijas, pabaigoje – pomidorus.
Pasiruoškite litrą daržovių sultinio (jeigu turite laiko galite ir patys išsivirti) ir dalimis pilkite į keptuvę (kad viskas troškintūsi ir ryžiai minkštėtų).
Troškinkite tol, kol ryžiai bei daržovės bus minkšti ir skysčio nebeliks.
Pabaigoje dėkite mėgstamus prieskonius, druską.

 

Pastebėjimai

Daugiaryžio, priklausomai nuo to, kiek bus alkani, turėtų užtekti 5 valgytojams.

Kitą dieną daugiaryžis dar skanesnis, todėl rekomenduoju pasigaminti daugiau.


Komentuokite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close