Kavos ir sūrios karamelės anakardžių desertas (be pieno, glitimo, kiaušinių)

2018-02-18 0
Skaitant užtruksite 2 min.

 

Nereikia laukti ar planuoti. Gyventi reikia čia ir dabar.

Išmokti mėgautis akimirka ir kasdien švęsti gyvenimą.

Raminta

 

Kavos ir sūrios karamelės anakardžių desertas (be pieno, glitimo, kiaušinių)

 

Reikės

 

4 desertams:

Pagrindui

100 g. sausainių be glitimo

saujos graikinių ar kitų mėgstamų riešutų

1 š. kokosų aliejaus

 

Bazei

90 g. anakardžių riešutų

puodelio karštos stiprios juodos kavos

40 g. nerafinuoto šalto spaudimo kokosų aliejaus

130 g. kokosų kremo (jeigu kyla klausimas iš kur jo gauti – nusipirkite kokosų pieno skardinę (bent 17 proc. riebumo), palaikę ją kelias valandas šaldytuve ar šaldiklyje, padėsite kokoso piene esantiems riebalams sustingti. Atidarę skardinę viršuje rasite kokosų kremą. Ant dugno likusį skystį galite naudoti glotnučiams)

1 š. agavų sirupo

1 a. š. burbono vanilės ekstrakto

 

Sūriai karamelei

100 g. mėgstamo nerafinuoto cukraus

1/2 a. š. druskos

1 + 1/2 skardinės riebaus kokosų pieno (600 ml.) (17 proc.)

1 a. š. nerafinuoto šalto spaudimo kokosų aliejaus

 

Kaip gaminti

Anakardžius užpilkite kava ir palikite pastovėti 15 – 20 min.

 

Pasiruoškite pagrindą

Maisto smulkintuvu susmulkinkite sausainius, riešutus ir kokosų aliejų.

Gauta trupinių mase padenkite pasirinktų formelių dugną (1/4 visos formelės tūrio) (tam tinkamiausios silikoninės arba dugno neturinčios formelės) ir šaukštelio pagalba paspauskite, kad pagrindas būtų kuo tvirtesnis.

Formeles 10 – 15 min. dėkite į šaldytuvą, kad pagrindas sutvirtėtų.

 

Pasiruoškite bazę

Į maisto trintuvą ar kokteilinę sudėkite nusunktus anakardžius, kokosų aliejų (prieš pildami ištirpinkite), agavų sirupą, kokosų kremą (prieš pildami pašildykite, kad ištirptų), vanilę ir trinkite iki vientisos masės.

Gautą bazę tolygiai išpilstykite į formeles. Išlyginkite paviršių ir 3 – 4 valandoms dėkite į šaldiklį.

 

Pasiruoškite karamelę

Į puodą (aukštu dugnu) dėkite cukrų, druską, pilkite kokosų pieną (400 ml.) ir kokosų aliejų.

Virkite ant vidutinės kaitros, nuolat maišydami (apie 30 – 35 min.).

Kai karamelė sutirštės ir taps gražios karamelinės spalvos, supilkite likusį kokosų pieną (200 ml.) ir viską išmaišykite iki vientisos masės.

Karamelę galite supilti į norimus indelius, laikoma šaldytuve ji šiek tiek sutvirtės (taip ji bus tinkama naudojimui dar 2 – 3 sav.).

 

Sutvirtėjusius desertus išimkite iš formelių ir apšlakstykite karamele (laikomi šaldytuve jie išliks švieži iki 5 dienų).

 

 

 

 

 


Komentuokite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close