Grikių miltų lietiniai su karamelizuotais obuoliais (be pieno, glitimo, kiaušinių)

2018-02-15 9
Skaitant užtruksite 1 min.

 

Ar dar yra tokių, kurie nespėjo išsikepti blynų??

Pakeliui namo galvojau, kad neturiu jiems laiko ir jėgų, bet juk Užgavėnės tik kartą per metus! O blynai per Užgavėnes, kaip ir meduoliniai sausainiai per Kalėdas – patys skaniausi. Beje, tai vienintelė diena per metus, kai vakarienei ramia sąžine galima vagyti blynus 🙂

Nors visa virtuvė taip šventiškai kvepia obuoliais ir cinamonu, mintyse veju žiemą ir tikiu, tuoj tuoj pumpurai sproginės.

Ačiū, kad esate kartu.

Raminta

Grikių miltų lietiniai su karamelizuotais obuoliais (be pieno, glitimo, kiaušinių)

 

Reikės

 

6 dideliems lietiniams:

Blynų tešlai

130 g. žalių grikių miltų
1/2 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. cinamono
1 š. agavų sirupo ar kito mėgstamo saldumo
1 š. tirpinto nerafinuoto kokosų aliejaus
kamb. temperatūros vandens arba augalinio pieno (skysčio kiekį pasirinkite pagal tai, kokio storio blynų norite – kuo tirštesnė tešla, tuo storesni blynai) (aš pyliau apie 300 ml.)

 

Obuolių užpilui

1 didelio obuolio
1/2 a. š. cinamono
1 š. kokosų žiedų cukraus
200 ml. vandens

 

Kaip gaminti

Blynus

Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir cinamoną.

Pilkite kokosų aliejų, agavų sirupą ir po truputį pildami vandenį nuolat maišykite, kol gausite norimą konsistenciją.

Blynus kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

 

Obuolių užpilą

Nulupkite ir kubeliais supjaustykite obuolį.

Viską berkite į keptuvę, barstykite cukrumi, pilkite vandenį ir, pasirinkę nedidelę kaitrą, troškinkite tol, kol suminkštės. Jeigu reikės – galite šiek tiek įpilti papildomai vandens.


Pirmą kartą nesureikšminusi grikių miltų pabandžiau kepti su keptų grikių miltais, tikrai nieko nesigavo, nesiverčia. Pradėjau gilintis kur problema ir tik tada supratau kad būtent žalių grikių miltai turi būti. Nusipirkau, išbandžiau, pavyko!

2019-06-12 at 19:48 Edita Reply

    Sveiki,

    džiaugiuosi, kad lietiniai pavyko, nors ir ne iš pirmo karto. Ačiū, kad dalinatės 🙂

    2019-06-13 at 08:20 Raminta Reply

Nuostabus receptas! Viskas pavyko iš pirmo karto, blynai verčiasi nepriekaištingai, o karamelizuoti obuoliai dangiški… 🙂 vaikai valgė pasigardžiuodami, dar nepasitaikė nė vieno recepto iš šio blogo, kad nepavyktų pagaminti, viskas tikslu, aišku, lengvai paruošiama! Sėkmės ir toliau 🙂

2019-03-05 at 21:26 Laura Reply

Su zaliu grikiu miltais turetu gautis. Su keptu grikiu miltais lietiniu apversti tikrai nepavyksta:)

2018-08-31 at 10:19 Neringa Reply

    Sveiki, šiame recepte naudojau žalių grikių miltus iš Ekofrisa. Nesu mačiusi kepintų grikių miltų. Ar tokių būna pirkti ar malėtės namuose?

    2018-08-31 at 10:53 Raminta Reply

Sveiki. Taip noriu išsikepti lietinių, bet niekaip nesigauna. Nesusiriša masė. Visuomet užsibaigia tuo, kad įdedu dar speltos, bananų ir kiaušinį ir kepu paprastus blynukus. Kame reikalas? Ir daug kam girdžiu nesigauna.

2018-07-30 at 19:30 Asta Reply

    Sveiki. Nežinau apie kokius lietinius, kurie nesigauna, kalbate, bet šie lietiniai, kurių receptu pasidalinau, gaunasi puikiai, nereikia jokių “surišančių” produktų 🙂

    2018-07-30 at 22:04 Raminta Reply

Kokių grikių miltai naudojami šiam receptui: skrudintų ar neskrudintų?

2018-02-17 at 14:29 Viktorija Reply

    Sveiki, šiems blynams naudojau neskrudintus Ekofrisa grikių miltus.

    2018-02-17 at 17:02 Raminta Reply

Komentuokite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close