Ar dar yra tokių, kurie nespėjo išsikepti blynų??
Pakeliui namo galvojau, kad neturiu jiems laiko ir jėgų, bet juk Užgavėnės tik kartą per metus! O blynai per Užgavėnes, kaip ir meduoliniai sausainiai per Kalėdas – patys skaniausi. Beje, tai vienintelė diena per metus, kai vakarienei ramia sąžine galima vagyti blynus 🙂
Nors visa virtuvė taip šventiškai kvepia obuoliais ir cinamonu, mintyse veju žiemą ir tikiu, tuoj tuoj pumpurai sproginės.
Ačiū, kad esate kartu.
Raminta
Grikių miltų lietiniai su karamelizuotais obuoliais (be pieno, glitimo, kiaušinių)
Reikės
6 dideliems lietiniams:
Blynų tešlai
130 g. žalių grikių miltų
1/2 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. cinamono
1 š. agavų sirupo ar kito mėgstamo saldumo
1 š. tirpinto nerafinuoto kokosų aliejaus
kamb. temperatūros vandens arba augalinio pieno (skysčio kiekį pasirinkite pagal tai, kokio storio blynų norite – kuo tirštesnė tešla, tuo storesni blynai) (aš pyliau apie 300 ml.)
Obuolių užpilui
1 didelio obuolio
1/2 a. š. cinamono
1 š. kokosų žiedų cukraus
200 ml. vandens
Kaip gaminti
Blynus
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir cinamoną.
Pilkite kokosų aliejų, agavų sirupą ir po truputį pildami vandenį nuolat maišykite, kol gausite norimą konsistenciją.
Blynus kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Obuolių užpilą
Nulupkite ir kubeliais supjaustykite obuolį.
Viską berkite į keptuvę, barstykite cukrumi, pilkite vandenį ir, pasirinkę nedidelę kaitrą, troškinkite tol, kol suminkštės. Jeigu reikės – galite šiek tiek įpilti papildomai vandens.
O kaip su kepimo milteliais? Juk sudėtyje yra kvietinių miltų?
Sveiki, kepimo milteliai nėra konstanta. Tai gaminys, kurio sudėtis priklauso nuo gamintojo sprendimo. Kepimo miltelių be glitimo tikrai yra, tik reikia skaityti etiketes. Sėkmės!
Pirmą kartą nesureikšminusi grikių miltų pabandžiau kepti su keptų grikių miltais, tikrai nieko nesigavo, nesiverčia. Pradėjau gilintis kur problema ir tik tada supratau kad būtent žalių grikių miltai turi būti. Nusipirkau, išbandžiau, pavyko!
Sveiki,
džiaugiuosi, kad lietiniai pavyko, nors ir ne iš pirmo karto. Ačiū, kad dalinatės 🙂
Nuostabus receptas! Viskas pavyko iš pirmo karto, blynai verčiasi nepriekaištingai, o karamelizuoti obuoliai dangiški… 🙂 vaikai valgė pasigardžiuodami, dar nepasitaikė nė vieno recepto iš šio blogo, kad nepavyktų pagaminti, viskas tikslu, aišku, lengvai paruošiama! Sėkmės ir toliau 🙂
Su zaliu grikiu miltais turetu gautis. Su keptu grikiu miltais lietiniu apversti tikrai nepavyksta:)
Sveiki, šiame recepte naudojau žalių grikių miltus iš Ekofrisa. Nesu mačiusi kepintų grikių miltų. Ar tokių būna pirkti ar malėtės namuose?
Sveiki. Taip noriu išsikepti lietinių, bet niekaip nesigauna. Nesusiriša masė. Visuomet užsibaigia tuo, kad įdedu dar speltos, bananų ir kiaušinį ir kepu paprastus blynukus. Kame reikalas? Ir daug kam girdžiu nesigauna.
Sveiki. Nežinau apie kokius lietinius, kurie nesigauna, kalbate, bet šie lietiniai, kurių receptu pasidalinau, gaunasi puikiai, nereikia jokių “surišančių” produktų 🙂
Kokių grikių miltai naudojami šiam receptui: skrudintų ar neskrudintų?
Sveiki, šiems blynams naudojau neskrudintus Ekofrisa grikių miltus.