Grikių miltų lietiniai su karamelizuotais obuoliais (be glitimo)

2018-02-15 6
Skaitant užtruksite 1 min.

 

Ar dar yra tokių, kurie nespėjo išsikepti blynų??

Pakeliui namo galvojau, kad neturiu jiems laiko ir jėgų, bet juk Užgavėnės tik kartą per metus! O blynai per Užgavėnes, kaip ir meduoliniai sausainiai per Kalėdas – patys skaniausi. Beje, tai vienintelė diena per metus, kai vakarienei ramia sąžine galima vagyti blynus 🙂

Nors visa virtuvė taip šventiškai kvepia obuoliais ir cinamonu, mintyse veju žiemą ir tikiu, tuoj tuoj pumpurai sproginės.

 

Ačiū, kad esate kartu.

Raminta

Grikių miltų lietiniai su karamelizuotais obuoliais (be glitimo)

 

6 dideliems lietiniams:

Blynų tešlai:

130 g grikių miltų (naudojau Ekofrisa miltus)
1/2 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. cinamono
1 š. agavų sirupo ar kito mėgstamo saldiklio
1 š. tirpinto kokosų aliejaus (galite keisti kitu kepimui tinkamu aliejumi)
kamb. temperatūros vandens arba augalinio pieno (skysčio kiekį pasirinkite pagal tai, kokio storio blynų norite – kuo tirštesnė tešla, tuo storesni blynai) (aš pyliau apie 300 ml)

Kaip gaminti

Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Pilkite kokosų aliejų, agavų sirupą ir po truputį pildami vandenį nuolat maišykite, kol gausite norimą konsistenciją. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

 

Obuolių užpilui:

1 didelio obuolio
1/2 a. š. cinamono
1 š. rudojo cukraus
200 ml vandens

Kaip gaminti

Nulupkite ir kubeliais supjaustykite obuolį. Viską berkite į keptuvę, barstykite cukrų, pilkite vandenį ir pasirinkę nedidelę kaitrą troškinkite kol taps minkšti. Jeigu reikės – galite šiek tiek įpilti papildomai vandens.


Kokių grikių miltai naudojami šiam receptui: skrudintų ar neskrudintų?

2018-02-17 at 14:29 Viktorija Reply

    Sveiki, šiems blynams naudojau neskrudintus Ekofrisa grikių miltus.

    2018-02-17 at 17:02 Raminta Reply

Sveiki. Taip noriu išsikepti lietinių, bet niekaip nesigauna. Nesusiriša masė. Visuomet užsibaigia tuo, kad įdedu dar speltos, bananų ir kiaušinį ir kepu paprastus blynukus. Kame reikalas? Ir daug kam girdžiu nesigauna.

2018-07-30 at 19:30 Asta Reply

    Sveiki. Nežinau apie kokius lietinius, kurie nesigauna, kalbate, bet šie lietiniai, kurių receptu pasidalinau, gaunasi puikiai, nereikia jokių “surišančių” produktų 🙂

    2018-07-30 at 22:04 Raminta Reply

Su zaliu grikiu miltais turetu gautis. Su keptu grikiu miltais lietiniu apversti tikrai nepavyksta:)

2018-08-31 at 10:19 Neringa Reply

    Sveiki, šiame recepte naudojau žalių grikių miltus iš Ekofrisa. Nesu mačiusi kepintų grikių miltų. Ar tokių būna pirkti ar malėtės namuose?

    2018-08-31 at 10:53 Raminta Reply

Komentuokite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close