Trinta sviestinių moliūgų sriuba

2018-02-08 0
Skaitant užtruksite 1 min.

 

Moliūgų sriubos gaminimo būdų yra nesuskaičiuojamos galybės. Kiekvienas būdas suteikia jai vis kitokio skonio, todėl tai, ką mes laikome moliūgų sriuba priklauso nuo to, kaip moliūgų sriubą verdame patys.  Nepaisant to, kad kai kuriais gyvenimo klausimai esu stipri konservatorė, kartais leidžiu sau nuklysti ir pabandyti dalykus daryti kitaip negu visada. Juk niekada negaliu žinoti ar mano būdas yra geriausias.

Šiandien siūlau ir jums pabandyti nukrypti nuo kurso, juk čia ir prasideda tikrasis gyvenimo skonis.

 

Ačiū, kad skaitote.

Raminta

Trinta sviestinių moliūgų sriuba

3-4 porcijoms:

vidutinio sviestinio moliūgo

1 didelės bulvės

1 svogūno

1 saliero stiebo

1 morkos

daržovių sultinio (apie 1 l.)

1/2 a. š. maltos rūkytos saldžiosios paprikos

1/2 a.š. pipirų

druskos, jeigu reikia

džiovintų grybų, daigų, sėklų ar ko tik sugalvosite

 

Kaip gaminti

Nulupkite ir stambiai supjaustykite daržoves, sudėkite į puodą, užpilkite sultiniu (daržoves turi pilnai apsemti) ir užkaiskite virti (jeigu reikia, virimo metu papildomai įpilkite vandens ar sultinio).

Išvirusias daržoves sudėkite į maisto trintuvą (trinkite iki tolygios konsistencijos vis įpildami nuo virimo likusio sultinio, kol konsistencija taps tinkama) ar su rankiniu trintuvu trinkite tiesiog puode (tokiu atveju siūlau nusemti bent pusę nuo virimo likusio sultinio ir jeigu norėsis skystesnės sriubos – kiek reikės įsipilti atgal).

Pabaigoje sudėkite prieskonius, druską, paragaukite ir, jeigu reikia, dėkite daugiau.

Pasirinktais pagardais barstykite jau lėkštėse.

 


Komentuokite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close