Moliūgų sriubos gaminimo būdų yra nesuskaičiuojamos galybės. Kiekvienas būdas suteikia jai vis kitokio skonio, todėl tai, ką mes laikome moliūgų sriuba priklauso nuo to, kaip moliūgų sriubą verdame patys.
Nepaisant to, kad kai kuriais gyvenimo klausimai esu rimta konservatorė, kartais leidžiu sau nuklysti ir pabandyti dalykus daryti kitaip negu visada. Juk niekada negaliu žinoti, ar mano būdas yra geriausias, ir visada esu pasiruošusi išmokti ką nors naujo.
Šiandien siūlau ir jums pabandyti nukrypti nuo kurso, juk čia ir prasideda tikrasis gyvenimo skonis.
Ačiū, kad skaitote.
Raminta
Trinta sviestinių moliūgų sriuba (be pieno produktų)
Reikės
3 – 4 porcijoms:
1 vidutinio sviestinio moliūgo
1 didelės bulvės
1 svogūno
1 saliero stiebo
1 morkos
daržovių sultinio (apie 1 l.)
1/2 a. š. maltos rūkytos saldžiosios paprikos
1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų
druskos, jeigu reikia
džiovintų grybų, daigų, sėklų ar ko tik sugalvosite
Kaip gaminti
Nulupkite ir stambiai supjaustykite daržoves, sudėkite į puodą, užpilkite sultiniu (daržoves turi pilnai apsemti) ir užkaiskite virti (jeigu reikia, virimo metu papildomai įpilkite vandens ar sultinio).
Išvirusias daržoves sudėkite į maisto trintuvą (trinkite iki tolygios konsistencijos vis įpildami nuo virimo likusio sultinio, kol konsistencija taps tinkama) ar su rankiniu trintuvu trinkite tiesiog puode (tokiu atveju siūlau nusemti bent pusę nuo virimo likusio sultinio ir jeigu norėsis skystesnės sriubos – kiek reikės įsipilti atgal).
Pabaigoje sudėkite prieskonius, druską, paragaukite ir, jeigu reikia, dėkite daugiau.
Pasirinktais pagardais sriubą barstykite jau lėkštėse.
Labai skanu pagardinti kokosų pienu 🙂
Tikrai taip! Ir man labai patinka su kokosų pienu 🙂