Žaliasis daržovių karis su bolivine balanda

2018-01-27 0
Skaitant užtruksite 2 min.

 

Pastaruoju metu, mūsų namų virtuvės spintelės nebeužsidaro, o valgyti, atrodo, nėra ką. Įsisukus į pošventinius darbus, pamiršau laikytis šventos namų taisyklės. Apie ją dalinausi viename iš įrašų, kuriame pasakojau, kaip sutaupome laiko ir pinigų pirkdami maistą. Čia galite užsukti paskaityti. O taisyklė paprasta – prieš apsiperkant peržiūrėti visus namų kampelius, kad nei vienas produktas nesugestų, nebūtų išmestas ir galėtų būti sunaudotas sekančios savaitės metu.

Šiandien nusprendžiau peržiūrėti savo sankaupas ir susidėlioti iš jų geriausias įmanomas kombinacijas (ateinančią savaitę pasidalinsiu dar vienu savo spintelių atradimu). Sprendžiant iš to, kad noriu ir su jumis pasidalinti, tikriausiai ne taip ir blogai gavosi. Karis – išties skanus, šildantis patiekalas, kuriam pasigaminti reikės tik 15 min. Čia, keisdami garnyrus ir daržoves, kaskart galite sukurti naują patiekalą. Šiame karyje nėra glitimo ir gyvulinės kilmės produktų, todėl puikiai tinka alergiškiems žmonėms, taip pat veganams, vegetarams.

Tęsiant apie taisykles, manau, svarbiausia ne tai, ar sugebate neatsikvėpdami jų laikytis, o tai, ar nukrypę pastebite ir pasikalbėję su savimi grįžtate atgal į vėžes. Norint sėkmingai laikytis taisyklių, reikia sugebėti jas kartais sulaužyti. Tikiuosi, spintelių revizijai įkvėpsiu ir jus. Patikėkite, jausmas lyg grindis išsiplovus – atverčiate naują lapą, be pėdsakų ir galite toliau žingsniuoti pirmyn.

Ačiū, kad skaitote.

Raminta

Žaliasis daržovių karis su bolivine balanda

2 porcijoms:

pusės puodelio nevirtos bolivinės balandos

pusės baklažano

saujos Shiitake grybų

saujos jaunų smidrų

saujos virtų raudonųjų pupelių

200 ml kokosų pieno (riebumą rinkitės pagal skonį)

200 ml vandens

žiupsnio druskos

pusės š. žaliosios kario pastos (pirkau šią) (taip pat galite naudoti bet kurią mėgstamą – raudoną ar geltoną kario pastą, taip pat Garam Masala ar Tikka Masala prieskonių mišinius (jų dėkite pagal skonį)) (kario pastos ir prieskonių mišinių rasite prekybos centruose, rytietiškų produktų skyriuose)

 

Kaip gaminti 

Išvirkite bolivinę balandą.

Gilioje keptuvėje (su lašeliu aliejaus) apkepinkite supjaustytą baklažaną, grybus, smidrus.

Daržovėms ir grybams suminkštėjus, berkite druską, pilkite vandenį, dėkite kario pastą, pilkite kokosų pieną. Ragaukite ir, jeigu reikia, papildomai įpilkite vandens ar kokosų pieno (skoniui sušvelninti).

Leiskite minutę viskam sušilti, suberkite pupeles.

 

 

 


Komentuokite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close