Žaliasis daržovių karis su bolivine balanda (be glitimo, pieno produktų)

2018-01-27 0
Skaitant užtruksite 2 min.

 

Pastaruoju metu mūsų namų virtuvės spintelės nebeužsidaro, o valgyti, atrodo, nėra ką. Įsisukus į pošventinius darbus, pamiršau laikytis šventos namų taisyklės. O taisyklė paprasta – prieš apsiperkant, peržiūrėti visus namų kampelius, kad nei vienas produktas nesugestų, nebūtų išmestas ir galėtų būti sunaudotas sekančios savaitės metu.

Šiandien nusprendžiau peržiūrėti savo sankaupas ir susidėlioti iš jų geriausias įmanomas kombinacijas (ateinančią savaitę pasidalinsiu dar vienu savo spintelių atradimu). Sprendžiant iš to, kad noriu ir su jumis pasidalinti, tikriausiai ne taip ir blogai gavosi.

Karis – išties skanus, šildantis patiekalas, kuriam pasigaminti reikės tik 15 min. Čia, keisdami garnyrus ir daržoves, kaskart galite sukurti naują patiekalą. Šiame karyje nėra glitimo ir gyvūninės kilmės produktų, todėl jis puikiai tinka alergiškiems žmonėms, taip pat veganams, vegetarams.

Tęsiant apie taisykles, manau, svarbiausia ne tai, ar sugebate neatsikvėpdami jų laikytis, o tai, ar nukrypę pastebite ir pasikalbėję su savimi grįžtate atgal į vėžes. Norint sėkmingai laikytis taisyklių, reikia sugebėti jas kartais sulaužyti. Tikiuosi, spintelių revizijai įkvėpsiu ir jus. Patikėkite, jausmas lyg grindis išsiplovus – atverčiate naują lapą, be pėdsakų ir galite toliau žingsniuoti pirmyn.

Ačiū, kad skaitote.

Raminta

Žaliasis daržovių karis su bolivine balanda (be glitimo, pieno produktų)

 

Reikės

 

2 porcijoms:

pusės puodelio nevirtos bolivinės balandos

pusės baklažano

saujos šitake grybų

saujos jaunų smidrų

saujos virtų raudonųjų pupelių

200 ml. kokosų pieno (riebumą rinkitės pagal skonį)

200 ml. vandens

žiupsnio druskos

pusės š. žaliosios kario pastos (taip pat galite naudoti bet kurią mėgstamą – raudoną ar geltoną kario pastą)

 

Kaip gaminti 

Išvirkite bolivinę balandą.

Gilioje keptuvėje (su lašeliu aliejaus) apkepinkite supjaustytą baklažaną, grybus, smidrus.

Daržovėms ir grybams suminkštėjus, berkite druską, pilkite vandenį, dėkite kario pastą, pilkite kokosų pieną.

Ragaukite ir, jeigu reikia, papildomai įpilkite vandens ar kokosų pieno (skoniui sušvelninti).

Leiskite minutę viskam sušilti, suberkite pupeles.

 

 


Komentuokite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close