Saldžiųjų paprikų humusas

2018-01-15 0
Skaitant užtruksite 1 min.

 

Prieš kelias savaites mažame Estijos Hapsalu miestelyje, užsukusi į prekybos centrą ko nors vakarienei, radau daug nematytų humuso skonių. Ėmiau pirmą pasitaikiusį su pomidorais ir paprikomis, nors visi atrodė nematyti ir skanūs. O gal valgyti labai norėjau. Paragavusi supratau, kad tai bene skaniausias mano iki šiol ragautas humusas. Paprikos ir pomidorų derinys – tikra klasika, pats humusas tolygus, kreminis.

Jau pakeliui namo sukau galvą, kaip pasigaminti ką nors panašaus. Pirmą kartą bandžiau su malta rūkyta paprika, tačiau skonis gavosi ne toks, kokio tikėjausi. Antrą kartą maltą papriką keičiau į keptą ir voilà! Gaminu jau trečią kartą, tepuosi su juo sumuštinius ar tiesiog kabinu šaukštu. Čia kaip pirmaisias meilės mėnesiais ir nieko negaliu sau padaryti.

Humusą galite valgyti su duonos lazdelėmis, krekeriais, daržovėmis arba pabandyti pasigaminti su makaronais (šokit tiesiai į receptą). Ir namuose ir svečiuose ir į darbą.

Ačiū, kad skaitote. Produktyvios savaitės, draugai.

Raminta

Saldžiųjų paprikų humusas

200 g virtų avinžirnių

1 skiltelės česnako (jeigu mėgstate, galite dėti daugiau)

1 + 1/2 š. šviesios sezamų pastos (naudojau šią)

1 keptos raudonosios paprikos (rasite visuose prekybos centruose prie konservų)

1/2 š. pomidorų pastos arba 1 š. pomidorų tyrės

2 š. alyvuogių aliejaus

1/2 š. agavų sirupo (pomidorų rūgštumui subalansuoti)

šakelės šviežio baziliko

druskos, pipirų

 

Kaip gaminti

Jeigu norite, kad humusas būtų tolygus, prieš jį gamindami sutrinkite avinžirnius smulkintuvu ir gautą masę pertrinkite per sietelį. Jeigu tai nėra svarbu – tiesiog sudėkite į maisto smulkintuvą visus produktus ir trinkite iki vientisos masės.

Pastebėjimai

Humusas (sandariame inde) laikomas šaldytuve, išliks šviežias 2-3 dienas.

 


Komentuokite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close