Rudųjų ryžių makaronai su saldžiųjų paprikų humusu (be glitimo, pieno produktų)

2018-01-15 0
Skaitant užtruksite 2 min.

 

Humusas – pats tikriausiais greitasis maistas. Turėdama jo šaldytuve galiu būti rami, nes išalkus nereikia sukti galvos, ką suvalgyti, o ypač tada, kai sudėtingi, su maistu susiję, egzistenciniai klausimai kankina dar po vidurnakčio.

Keletu humuso variantų dalinausi rudens pradžioje, šiandien – kiek kitoks humuso receptas ir ne su kokiomis daržovių lazdelėmis, kaip mes įpratę matyti ir valgyti. Humusas su makaronais – skanus, greitas, maistingas pasirinkimas pietums. Skanu ir kitą dieną, todėl galima drąsiai dėti į pietų dėžutę ir neštis į darbą. Šiuos makaronus esu gaminusi ir su klasikiniu humusu bei šitake grybais, pabandykite improvizuoti ir jūs. Galima dėti daugiau daržovių, žalumynų ir kaskart valgyti vis kitokį patiekalą. Tai tikrai mano atradimas.

Kaip ir visi soulfood.lt receptai, šis taip pat – be glitimo, be pieno, be kiaušinių.

Ačiū, kad skaitote, rašote ir dalinatės savo virtuvės nuotykiais. Džiaugiuosi būdama Jūsų dalimi.

Raminta

 

Rudųjų ryžių makaronai su saldžiųjų paprikų humusu (be glitimo, pieno produktų)

 

Reikės

 

3 – 4 porcijoms:

400 g. rudųjų ryžių makaronų

saujos vyšninių pomidorų

 

Humusui

200 g. virtų avinžirnių

1 skiltelės česnako (jeigu mėgstate, galite dėti daugiau)

1 + 1/2 š. šviesios sezamų pastos

1 keptos raudonosios paprikos

1/2 š. pomidorų pastos arba 1 š. pomidorų tyrės

2 š. alyvuogių aliejaus

1/2 š. agavų sirupo

šakelės šviežio baziliko

druskos, pipirų

 

Kaip gaminti

Jeigu norite, kad humusas būtų tolygus, prieš jį gamindami sutrinkite avinžirnius virtuviniu smulkintuvu ir petrinkite per sietelį. Jeigu tai nėra svarbu – tiesiog sudėkite visus humusui reikalingus produktus į smulkintuvą ir trinkite iki vientisos masės.

Išvirkite makaronus.

Keptuvėje su šiek tiek aliejaus pakepinkite šviežius slyvinius pomidoriukus, supilkite makaronus, dėkite visą gautą humusą, išmaišykite ir leiskite sušilti.

Pabaigoje galite užtarkuoti kietojo augalinio sūrio, dėti šviežių smulkintų bazilikų.

 

 

 

 

 

 


Komentuokite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close