Rudųjų ryžių makaronai su saldžiųjų paprikų humusu

2018-01-15 0
Skaitant užtruksite 2 min.

 

Humusas – pats tikriausiais greitasis maistas. Turėdama jo šaldytuve galiu būti rami, nes išalkus nereikia sukti galvos, ką suvalgyti, o ypač tada, kai sudėtingi, su maistu susiję egzistenciniai klausimai, kankina dar po vidurnakčio. Keletu humuso variantų dalinausi rudens pradžioje, šiandien – kiek kitoks humuso receptas ir ne su kokiomis daržovių lazdelėmis, kaip mes įpratę matyti ir valgyti. Humusas su makaronais – skanus, greitas, maistingas pasirinkimas pietums. Skanu ir kitą dieną, todėl galima drąsiai dėti į pietų dėžutę ir neštis į darbą. Esu gaminusi ir su klasikiniu humusu bei šitake (shiitake) grybais, pabandykite improvizuoti ir jūs. Galima dėti daugiau daržovių, žalumynų ir kaskart valgyti vis kitokį patiekalą. Tai tikrai mano atradimas.

Kaip ir visi soulfood.lt receptai, šis taip pat – be glitimo, be pieno, be kiaušinių.

Ačiū, kad skaitote, rašote ir dalinatės savo virtuvės nuotykiais. Džiaugiuosi būdama Jūsų dalimi.

Raminta

Rudųjų ryžių makaronai su saldžiųjų paprikų humusu

3-4 porcijoms:

400 g rudųjų ryžių makaronų

200 g virtų avinžirnių

1 skiltelės česnako (jeigu mėgstate, galite dėti daugiau)

1 + 1/2 š. šviesios sezamų pastos (naudojau šią)

1 keptos raudonosios paprikos (rasite visuose prekybos centruose prie konservų)

1/2 š. pomidorų pastos arba 1 š. pomidorų tyrės

2 š. alyvuogių aliejaus

1/2 š. agavų sirupo (pomidorų rūgštumui subalansuoti)

šakelės šviežio baziliko

druskos, pipirų

 

Kaip gaminti

Jeigu norite, kad humusas būtų tolygus, prieš jį gamindami sutrinkite avinžirnius virtuviniu smulkintuvu ir petrinkite per sietelį. Jeigu tai nėra svarbu – tiesiog sudėkite visus humusui reikalingus produktus į smulkintuvą ir trinkite iki vientisos masės.

Išvirkite makaronus.

Keptuvėje su šiek tiek aliejaus pakepinkite šviežius slyvinius pomidoriukus, supilkite makaronus, dėkite visą gautą humusą, išmaišykite ir leiskite sušilti.

Pabaigoje galite užtarkuoti kietojo augalinio sūrio, dėti šviežių smulkintų bazilikų.

 

 

 

 

 


Komentuokite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close