Ar žinojai? Avokadai kalba, kad būti sunaudotu gvakamolei, tolygu patekti į dangų ?
Šiandien, savaitę mane erzinę, avokadai tapo tobulai prinokę. Visą dieną slampinėju namuose, laukia filmų vakaras – geresnės progos gaminti gvakamolei negalėtum net įsivaizduoti. Pagaminti paprasta, užkandžiauti sveika, o kaip skanu!
Pabandykit ir jūs pasigaminti. Smagaus savaitgalio, mielieji.
Raminta
Gvakamolė ir saldžiųjų bulvių traškučiai (be pieno produktų)
Reikės
Gvakamolei
2 vidutinių gerai prinokusių avokadų (180 g. grynos avokadų masės)
1/4 raudono arba 1/2 šalotinio svogūno
1 + 1/2 š. natūralaus skonio augalinio jogurto
1/4 laimo sulčių
žiupsnio druskos, pipirų, čili dribsnių
jeigu norite įdėkite česnako (siūlau pradėti nuo pusės skiltelės ir ragauti, kol skonis bus tinkamas)
Saldžiųjų bulvių traškučiams
1 didelės saldžiosios bulvės
2 š. kepimui tinkamo aliejaus
žiupsnio druskos
Kaip gaminti
Visus produktus gvakamolei sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės (jeigu neturite smulkintuvo – trinkite šakute).
Orkaitę įjunkite kaisti iki 165 laipsnių (kaitinimas viršus + apačia).
Bulvę nuplaukite ir supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais.
Sudėkite bulvių griežinėlius į indą, pilkite aliejų, barstykite druską.
Viską gerai išmaišykite, bulvių skilteles išdėliokite ant orkaitėje esančių grotelių taip, kad viena su kita nesiliestų ir dėkite į orkaitę kepti (viduriniame lygyje.)
Kepimo laikas priklauso nuo jūsų skiltelių storio (aš užtrukau pusvalandį), todėl kepkite tol, kol bulvės švelniai paruduos ir taps traškios.