Gvakamolė ir saldžiųjų bulvių traškučiai

2018-01-10 0
Skaitant užtruksite 1 min.

 

Ar žinojai? Avokadai kalba, kad būti sunaudotu gvakamolei, tolygu patekti į dangų 😃

Šiandien, savaitę mane erzinę avokadai tapo tobulai prinokę. Visą dieną slampinėju namuose, laukia filmų vakaras –
geresnės progos gaminti gvakamolei negalėtum net įsivaizduoti. Pagaminti paprasta, užkandžiauti sveika, o kaip skanu!

Pabandykit ir jūs pasigaminti. Smagaus savaitgalio, mielieji.

Raminta

Gvakamolė ir saldžiųjų bulvių traškučiai

Gvakamolei:

2 vidutinių gerai prinokusių avokadų (180 g grynos avokadų masės)
1/4 raudono arba 1/2 šalotinio svogūno
1 + 1/2 š. natūralaus skonio augalinio jogurto (rinkausi sojų)
1/4 laimo sulčių
žiupsnio druskos, pipirų, čili dribsnių
jeigu norite įdėkite česnako (siūlau pradėti nuo pusės skiltelės ir ragauti, kol skonis bus tinkamas)

Kaip gaminti

Visus produktus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės (jeigu neturite smulkintuvo – trinkite šakute). 

—————————————————————————————————————————————————-

Saldžiųjų bulvių traškučiams:

1 didelės saldžiosios bulvės
2 š. kepimui tinkamo aliejaus
žiupsnio druskos

Kaip gaminti

Orkaitę įjunkite kaisti iki 165 laipsnių (kaitinimas viršus+apačia).
Bulvę nuplaukite ir supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais.
Sudėkite bulvių griežinėlius į indą, pilkite aliejų, barstykite druską.
Viską gerai išmaišykite, bulvių skilteles išdėliokite ant orkaitėje esančių grotelių taip, kad viena su kita nesiliestų ir dėkite į orkaitę kepti (viduriniame lygyje.)
Kepimo laikas priklauso nuo jūsų skiltelių storio (aš užtrukau pusvalandį), todėl kepkite tol, kol bulvės švelniai paruduos ir taps traškios.


Komentuokite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close