Šokoladinių triufelių asorti

2017-12-17 2
Skaitant užtruksite 3 min.

 

100 g produkto – 69 g cukraus, pienas, pieno išrūgų milteliai, sviestas, vėl cukrus.. Visa tai, ieškodama ko nors skanaus, nuolat randu šokoladinių gaminių etiketėse. Nesvarbu, ar prekybos centre ar kokioje konditerijos parduotuvėje su žurnalo viršelio vertu interjeru. Tiek cukraus turbūt arklį pribaigtų, o pieno produktų nevartoju, todėl turiu kažkaip suktis.

Iš šokoladinių gaminių mane labiausiai žavi triufeliai. Minkšti, burnoje tirpstantys, o pasitelkus fantaziją – kaskart vis kitokie. Ir mėgautis pačiam ir kitam padovanoti tinka kuo puikiausiai.

Jeigu dar vis sukate galvą, ką padovanojus ar kuo svečius per šventes pavaišinus – štai jums puikiausiais triufelių receptas. Pagaminti truksite kokią valandą, tikrai nieko sudėtingo čia su jais nėra, o vaizdas, na tikrai, kaip iš žurnalo viršelio.

Kaip ir visi receptai, šis taip pat pritaikytas veganams, vegetarams ar glitimo netoleruojantiems.

Ačiū, kad skaitote.

Raminta

Šokoladinių triufelių asorti 

25 triufeliams:

Bazei:

300 g juodojo šokolado (rinkitės kokybišką, ne mažiau 70%) (aš gaminau su šiuo, pritaikytu konditerijai, jame nėra cukraus ir labai paprasta dirbti)

9 š. migdolų grietinėlės (naudojau šią, tačiau galima naudoti ir kitą augalinę grietinėlę ar didesnio riebumo kokosų pieną)

3 nubrauktų šaukštų kokosų aliejaus

 

Meduolių skonio triufeliams:

1 a. š. prieskonių meduoliams mišinio

URBANFOOD šaltalankio miltelių (jais padengiau triufelių išorę)

 

Džiovintų slyvų ir vanilės triufeliams:

4 džiovintų ir smulkiai supjaustytų slyvų (prieš naudojant 10 min. pamirkykite stiprioje kavoje)

1 a. š. burbono vanilės ekstrakto 

kakavos (ja padengiau triufelių išorę) (geriausia rinktis 20% kakavos sviesto turinčią kakavą – jos skonis turtingesnis)

 

Graikinių riešutų ir apelsinų triufeliams:

8 susmulkintų graikinių riešutų + saujos smulkintų graikinių riešutų (išorei padengti)

1 apelsino žievelės

2 š. šviežių apelsinų sulčių

 

Kaip gaminti 

Pasigaminkite triufelių bazę: ant verdančio vandens puodo uždėkite dubenį, į jį sudėkite visus triufelių bazei reikalingus produktus ir leiskite lėtai ištirpti (jokiu būdu šokolado neperkaitinkite, likus mažiems neištirpusiems gabalėliams, dubenį nukelkite ir tirpinti baikite maišant).

Masę, jeigu norite kelių skonių triufelių, atitinkamai padalinkite į lygias dalis (mano nurodyti produktai triufelių skoniui suteikti yra pritaikyti 1/3 visos triufelių masės (100 g šokolado + 3 š. augalinės grietinėlės + 1 nubrauktas šaukštas kokosų aliejaus)) ir į kiekvieną dalį sudėkite pasirinktus skonio suteikiančius produktus. Viską gerai išmaišykite ir dėkite į šaldiklį, kad sustingtų.

Kai masė taps standesnė galite pradėti formuoti triufelius. Tam, kad jie būtų vienodo dydžio – naudokite šaukštelį. Formuokite norimos formos triufelius, apvoliokite riešutuose, kakavoje ar vaisių milteliuose.

Dėkite į šaldytuvą dar 10 min., kad šiek tiek sutvirtėtų ir viskas – galite valgyti ar pakuoti dovanai.

 

Pastebėjimai

Triufelius taip pat galite paskaninti marcipanu ar įdėjus į vidų riešutą – čia nėra jokių taisyklių. Rinkitės tai, kas jums labiausiai patinka, stebinkite save ir draugus.

 

 

 

 

 


Labai fainas blogas! Kokybiskas vaizdas, naudingas turinys ir, panasu, labai grazi asmenybe ‘uz kadro’. Aciu, kad daliniesi! 😉

2018-04-15 at 18:07 Zivile Reply

    Živile, ačiū, kad skaitai. Labai malonu sulaukti teigiamų atsiliepimų 🙂 Džiaugiuosi, kad turinys yra ne tik malonus, bet ir naudingas.

    2018-04-16 at 09:32 Raminta Reply

Komentuokite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close