100 g. produkto – 69 g. cukraus, pienas, pieno išrūgų milteliai, sviestas, vėl cukrus.. Visa tai, ieškodama ko nors skanaus, nuolat randu šokoladinių gaminių etiketėse. Nesvarbu, ar prekybos centre ar kokioje konditerijos parduotuvėje su žurnalo viršelio vertu interjeru. Tiek cukraus turbūt arklį pribaigtų, o pieno produktų nevartoju, todėl turiu kažkaip suktis.
Iš šokoladinių gaminių mane labiausiai žavi triufeliai. Minkšti, burnoje tirpstantys, o pasitelkus fantaziją – kaskart vis kitokie. Ir mėgautis pačiam ir kitam padovanoti tinka kuo puikiausiai.
Jeigu dar vis sukate galvą, ką padovanojus ar kuo svečius per šventes pavaišinus – štai jums puikiausiais triufelių receptas. Pagaminti truksite kokią valandą, tikrai nieko sudėtingo čia su jais nėra, o vaizdas, na tikrai, kaip iš žurnalo viršelio.
Ačiū, kad skaitote.
Raminta
Šokoladinių triufelių asorti (be pieno produktų)
Reikės
25 triufeliams:
Bazei
300 g. juodojo šokolado (rinkitės kokybišką, ne mažiau 70%)
9 š. migdolų grietinėlės
3 nubrauktų šaukštų kokosų aliejaus
Meduolių skonio triufeliams
1 a. š. prieskonių meduoliams mišinio
šaltyje džiovintų šaltalankio miltelių (triufeliams apvolioti)
Džiovintų slyvų ir vanilės triufeliams
4 džiovintų ir smulkiai supjaustytų slyvų (prieš naudojant 10 min. pamirkykite stiprioje kavoje)
1 a. š. burbono vanilės ekstrakto
kakavos (ja padengiau triufelių išorę) (geriausia rinktis 20% kakavos sviesto turinčią kakavą – jos skonis turtingesnis)
Graikinių riešutų ir apelsinų triufeliams
8 susmulkintų graikinių riešutų + saujos smulkintų graikinių riešutų (apvolioti)
1 apelsino žievelės
2 š. šviežių apelsinų sulčių
Kaip gaminti
Pasigaminkite triufelių bazę: ant verdančio vandens puodo uždėkite dubenį, į jį sudėkite visus triufelių bazei reikalingus produktus ir leiskite lėtai ištirpti (jokiu būdu šokolado neperkaitinkite, likus mažiems neištirpusiems gabalėliams, dubenį nukelkite ir tirpinti baikite maišant).
Masę, jeigu norite visų trijų skonių triufelių, atitinkamai padalinkite į 3 lygias dalis ir į kiekvieną dalį sudėkite pasirinktus, skonio suteikiančius produktus.
Viską gerai išmaišykite ir dėkite į šaldiklį, kad sustingtų.
Kai masė taps standesnė, galite pradėti formuoti triufelius. Tam, kad jie būtų vienodo dydžio – naudokite šaukštelį. Formuokite norimos formos triufelius, apvoliokite riešutuose, kakavoje ar vaisių milteliuose.
Dėkite į šaldytuvą dar 10 min., kad šiek tiek sutvirtėtų ir viskas – galite valgyti ar pakuoti dovanai.
Pastebėjimai
Triufelius taip pat galite paskaninti marcipanu ar įdėjus į vidų riešutą. Čia nėra jokių taisyklių. Rinkitės tai, kas jums labiausiai patinka, stebinkite save ir draugus.
Labai fainas blogas! Kokybiskas vaizdas, naudingas turinys ir, panasu, labai grazi asmenybe ‘uz kadro’. Aciu, kad daliniesi! 😉
Živile, ačiū, kad skaitai. Labai malonu sulaukti teigiamų atsiliepimų 🙂 Džiaugiuosi, kad turinys yra ne tik malonus, bet ir naudingas.