Orkaitėje keptos daržovės su balzamiko ir apelsinų užpilu

2017-12-10 0
Skaitant užtruksite 2 min.

 

– Tai tikrai gaminsiu per Kalėdas, – pasakiau sau ir nuskubėjau laiptais aukštyn pasiimti fotoaparato. Nekantravau kuo greičiau jums parodyti, kaip galima skaniai išsikepti daržoves ir ne tik skaniai, o taip, kad ant Kalėdų stalo su iškelta galva galėtumėte dėti. Užpilas daržovėms suteikia ypatingo skonio, o balzaminis actas ir apelsinų sultys – čia pagrindinis švenčių akcentas. Daržoves galite naudoti tokias, kokias mėgstate, dėti daugiau džiovintų vaisių arba visai jų nedėti – tai visiška laisvė jūsų improvizacijoms. Galbūt ir jūs turite tokį patiekalą, kurį visai netikėtai atradote, o gal jau ne vienerius metus gaminate švenčių metu? Visuomet labai laukiu jūsų laiškų 🙂

O dabar dalinuosi savo atradimu ir skubu po miškus pabraidyti, dabar ten tiek gaivaus oro ir sodraus sakų kvapo..

Ačiū, kad skaitote.

Raminta

Orkaitėje keptos daržovės su balzamiko ir apelsinų užpilu

2-3 porcijoms:

5 jaunų virtų burokėlių

dviejų saujų briuselio kopūstų

dviejų vidutinių morkų

vidutinio raudonojo svogūno

4 didelių slyvų

saujos džiovintų vyšnių ir spanguolių mišinio

saujos pekano riešutų

 

Užpilui:

1 a.š. grūdėtų garstyčių

1 š. agavų sirupo

1 š. raudono Modenos balzaminio acto (naudojau šį, tačiau galite naudoti sau labiausiai patinkantį)

1 š. nerafinuoto avokadų aliejaus (naudojau šį)

pusės apelsino sulčių

 

Kaip gaminti

Supjaustykite ir į kepimo indą sudėkite norimas daržoves, slyvas (jeigu naudosite burokėlius, siūlau juos kepti atskirame inde, arba taip, kad nesiliestų su kitomis daržovėmis, nes jos nusidažys rožine spalva).

Viską pabarstykite druska, apšlakstykite kepimui tinkamu aliejumi.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su vėjelio funkcija ir kaitinimu iš viršaus ir apačios (kepimo indą apdenkite folija).

 

Pasiruoškite užpilą:

Į dubenį supilkite visus užpilui reikiamus produktus ir suplakite, kad viskas tolygiai išsimaišytų. Paragaukite ir, jeigu reikia, papildomai įdėkite to, ko trūksta.

 

Viskam suminkštėjus, apšlakstykite paruoštu užpilu (pusę užpilo pasilikite) ir dėkite atgal į orkaitę dar 5 min.

Ištraukite daržovės iš orkaitės, apšlakstykite likusiu užpilu ir dėkite į norimą indą. Barstykite riešutais, džiovintomis uogomis ar vaisias.

 

 


Komentuokite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close