Kreminė žirnių ir moliūgų sriuba su baravykais

2017-11-27 0
Skaitant užtruksite 2 min.

 

Praėjusiame įraše užsiminiau, jog sriubos paskutinu metu man pabodusios, o šiandien atsikėliau ir supratau, kad žūtbūt noriu savo mylimiausios žirnių ir moliūgų sriubos. Tai tik dar kartą įrodo, kad su maistu, kaip ir meilėje – ne protu reikia rinktis, o širdies klausyti. Tada tikrai būsime laimingi ir patenkinti.

Šios sriubos receptu (nors visada sakau, kad sriuba negali turėti recepto) norėjau pasidalinti dar tada, kai lapai nebuvo pradėję kristi. Na ir prisiruošiau pagaliau, o jūs būtinai pabandykit jos išsivirti, pažadu, tai nebus paskutinis kartas. Baravykai pakelia ją iki debesų, o ir diena pasidaro smagesnė tokios sriubos išsivirus.

Ačiū, kad skaitote.

Raminta

 

Kreminė žirnių ir moliūgų sriuba su baravykais

 

Reikės

 

3 – 4 porcijoms:

pusės puodelio nevirtų džiovintų žirnių

1 didelės morkos

1 vidutinio svogūno

2 vidutinių bulvių

2 kokybiško daržovių sultinio kubelių (jeigu turite laiko, galite ir patys išsivirti)

1, 5 l. verdančio vandens sriubai + vandens moliūgams virti

saujos džiovintų baravykų

3 puodelių nulupto ir supjaustyto sviestinio moliūgo (galite rinktis ir kitos rūšies, bet šis tinka geriausiai)

2 lauro lapų

 

Kaip gaminti

Žirnius mirkykite per naktį.

Pilkite į puodą vandenyje (1, 5 l.) ištirpintus sultinio kubelius, dėkite lauro lapus ir žirnius. Virkite iki kol žirniai suminkštės.

Kitame puode (įpilkite tiek vandens, kad tik šiek tiek apsemtų) virkite baravykus ir moliūgus tol, kol jie taps minkšti.

Žirniams suminkštėjus, sudėkite supjaustytas bulves, morkas ir svogūną.

Išvirus moliūgui ir grybams, sutrinkite juos iki vientisos, šilkinės masės (naudokite tik tiek nuo virimo likusio vandens, kad būtų įmanoma tolygiai sutrinti, bet ne visą).

Kai puode, kuriame verdate žirnius ir daržoves, viskas bus išvirę, supilkite į jį trintus moliūgus ir leiskite viskam šiek tiek pavirti (apie 2 min.).

Pabarstykite žviežiais žalumynais ir patiekite.

 

 

 


Komentuokite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close