Iki metų pabaigos liko ne tiek ir daug. Laiko. Darbų šiek tiek daugiau.
Sriubos, kurias verdu paskutiniu metu, žinoma, sveika, sotu ir pagaminti ilgai netrunka, tačiau, kad ir ką bekeistum, atrodo lyg būtų tokios pat. Troškiniai, kad ir kaip juos mėgstu, taip pat meniu pabaigoje atsidūrė, na, kad šiek tiek pailsėtų.
Netoleruoju glitimo, kiaušinių ir pieno produktų, todėl neretai įsisuku į maisto skonių nuobodulį, kai atrodo, kad viskas, ką valgiau prieš savaitę ir šiandien, yra vieno ir to paties skonio. Kai skubu, bet noriu kažko naujo, dažnai renkuosi Tako. Jie visada kitokie, jiems nereikia nieko ypatingo, o pagaminti užtrunku 10 – 15 min. Skamba tikrai neblogai, ar ne?
Pabandykit ir su manimi pasidalinkit, tikiu, kad čia daug kūrybiškų skaitytojų apsilanko. Man visada labai malonu sulaukti jūsų nuotraukų ir komentarų.
Ačiū, kad skaitote.
Raminta
Rudens daržovių Tako
Reikės
2 porcijoms:
Didelės saujos smulkinto mėlyno kopūsto
1 puodelio griežinėliais supjaustyto ir iškepto moliūgo (kepkite orkaitėje, pabarstykite čili pipirais, rūkyta paprika, druska)
1/4 iškeptos saldžiosios paprikos (kepkite orkaitėje kartu su moliūgu)
Saujos virtų juodųjų lęšių
Saujos saldžių garuose apdorotų kukurūzų (galite išsivirti visą burbuolę ir patys arba pirkti jau paruoštus)
Saujos virtų raudonųjų pupelių
Padažui: 1 avokado, vandens (kiekį derinkite pagal tai, kokio tirštumo padažo norite), laimo sulčių, druskos ir pipirų (pagal skonį)
Takos paplotėlių
Kaip gaminti
Sluoksniuokite turimus produktus, pilkite padažą. Patiekdami galite barstyti norimais šviežiais žalumynais.