Kaip daiginti ankštinius?

2017-11-20 4
Skaitant užtruksite 2 min.

 

Ankštiniai augalai neabejotinai yra vieni maistingiausių. Dėl baltymų gausos, į savo kasdienės mitybos racioną juos įtraukia vis daugiau žmonių. Tai, kad padidėja daigintų augalų maistinė vertė, vitaminų ir mineralų kiekis – anoks atradimas. Tai žinoma jau seniai, todėl įrodinėti ir daryti to, kas jau atlikta, tikrai nereikia.

Augalų daiginimas neretai atrodo sudėtingas ir painus procesas. Taip iš pradžių atrodė ir man, tačiau po kelių nesėkmingų bandymų, atradau man labiausiai tinkantį būdą. Čia nereikia jokių specialių daiginimo indų (žinoma, jie nėra sukurti veltui ir, kaip ir bet kuris daiktas, palengvina visus mūsų buitinius procesus), reikia tik kokybiškų pupelių, žirnių, lęšių ar avinžirnių. Vienas iš mano mėgstamiausių pasirinkimų daiginimui – Mung pupelės (dar vadinamos spindulinėmis pupuolėmis). Joms sudaiginti užtenka dienos, o sudaiginus nereikia papildomai apdoroti, galima barstyti į salotas, troškinius ar sriubas. Skonis labai panašus į šviežių žaliųjų žirnelių – saldus ir gaivus.

Daiginant svarbūs tik keli žingsniai, juos atlikus teisingai – viskas tikrai pasiseks. Būtinai pabandykit ir jūs, nes priežasčių, kodėl nepadarius maisto dar vertingesniu, tikrai nėra. Ypač tada, kai tai nieko nekainuoja.

 

Kaip daiginti

 

  1. Rinkitės kokybiškus, nepasenusius ankštinius, jeigu vis dėlto randate perdžiūvusių, pajuodusių – išmeskite.
  2. Mirkykite iki 12 valandų.
  3. Perskalaukite švariu vandeniu.
  4. Sudėkite į stiklainį, jo viršų uždenkite audiniu. Taip pat galite daiginti suvynioję į marlės atraižą.
  5. Jeigu daiginsite stiklainyje – jį laikykite pasvirą, kad susikaupęs vanduo galėtų laisvai išbėgti.
  6. Daiginkite kambario temperatūroje, šviesioje vietoje, kurios nepasiekia tiesioginiai saulės spinduliai.
  7. 2 kartus per dieną perskalaukite vandeniu.
  8. Po 24 – 36 valandų ankštiniai sudygs ir galėsite valgyti.
  9. Šaldytuve, apdengus drėgnu virtuviniu rankšluosčiu, šviežius išlaikysite iki 2 -3 dienų.

 


Filmukas nuostabus ! Pagaliau pasiryšiu daiginimui su tokiom tiksliom instrukcijom 🙂 ačiū !!! Jūsų blogas man nepakartojamas atradimas !

2018-02-15 at 08:00 Anonimas Reply

    Sveiki, džiaugiuosi, kad tai paskatina. Pradžioje ir man kilo daug klausimų su tuo daiginimu 🙂 Ačiū už įvertinimą, labai malonu.

    2018-02-15 at 10:15 Raminta Reply

Puikiai sudygo, skonis išties kaip žirnelių! Labai Jums ačiū, visada norėjau susidaiginti kažką namie, nes parduotuvėse pasirinkimas labai menkas, be to, ir labai brangus. Daiginimas atrodė bauginantis sudėtingas dalykas, bet, pasirodo, visai ne. Būtų puiku sulaukti ir kitokių daiginimo pavyzdžių, kaip saulėgrąžų, kviečių želmenų.

2018-01-06 at 13:42 Kotryna Reply

    Sveiki, džiaugiuosi, kad ryžotės pabandyti ir žinoma, kad pavyko 🙂 Taip, skonis jų tikrai šaunus ir vidury žiemos galima prisiminti, kokie skanūs tie maži žirneliai iš daržo. Dėl kitokių augalų daiginimo – turėsiu mintyse ir pasitaikius galimybei, manau, nufilmuosiu ir kitokių pavyzdžių. Ačiū, kad skaitote ir dalinatės patirtimi!

    2018-01-07 at 12:18 Raminta Reply

Komentuokite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close