Rudeniškos juodųjų lęšių, burokėlių ir falafelių salotos

2017-11-18 0
Skaitant užtruksite 1 min.

 

Būna dienų, kai nieko nesinori, o visai nevalgyti – ne pati geriausia išeitis. Būna dienų, kai valgyti norisi, bet laiko maisto gaminimui nėra. Šiandien viena iš tų, kai nieko nesinori. Šviežias salotas, keičiant produktus, galima gaminti visais metų laikais, jos neapsunkina, suteikia sotumo, tikriausiai todėl aš jas taip mėgstu. Čia nereikia sudėtingų receptų. Peržvelgus spinteles ir šaldytuvą, per kelias minutes galima pasigaminti sočias ir spalvingas salotas. Šaldytuve radau nuo vakarykščio troškinio likusių, jau išvirtų juodųjų lešių, virtų burokėlių, salotų lapų, dar šio bei to..

Juodųjų lęšių, burokėlių ir falafelių salotos

2 porcijoms:

Pusės puodelio virtų juodųjų lešių

Įvairių salotų lapų: sultenės, gražgarstės, jaunų burokėlių lapelių

4-5 jaunų virtų burokėlių

Saujos daigintų Mung pupelių (kaip daiginti pupeles ir kitus ankštinius skaitykite čia)

Saujos kedrinių pinijų riešutų

Taupant laiką, bet ne kokybę – 100 g falafelių mišinio (aš visada perku šį)

3 š. nerafinuoto šalto spaudimo avokadų aliejaus (jeigu norite tikrai kokybiško – rekomenduoju šį, jį naudoju jau ne vienerius metus. Avokadų aliejaus taip pat galite rasti beveik visuose prekybos centruose)

 

Pastebėjimai

Rudens ir žiemos sezonu nepamirškite mūsų pasididžiavimo – šakninių daržovių: burokėlių, morkų, salierų, ridikų. Juos galite kepti, virti ar apdoroti garuose ir kuo puikiausiai įkomponuoti į salotas.

Į salotas dėkite įvairių spalvų lęšius, keiskite juos pupelėmis ar avinžirniais.

Improvizuokite: naudokite skirtingus aliejus, įmaišykite tahini, citrinos sulčių ar balzamiko, įpilkite lašelį agavų sirupo ir kaskart turėsite vis kitokius skonius.

 

 


Komentuokite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close