Būna dienų, kai nieko nesinori, o visai nevalgyti – ne pati geriausia išeitis. Būna dienų, kai valgyti norisi, bet laiko maisto gaminimui nėra. O šiandien viena iš tų, kai nieko nesinori.
Šviežias salotas, keičiant produktus, galima gaminti visais metų laikais. Jos neapsunkina, suteikia sotumo, tikriausiai todėl aš jas taip mėgstu. Čia nereikia sudėtingų receptų. Peržvelgus spinteles ir šaldytuvą, per kelias minutes galima pasigaminti sočias ir spalvingas salotas.
Šaldytuve radau nuo vakarykščio troškinio likusių, jau išvirtų juodųjų lešių, virtų burokėlių, salotų lapų, dar šio bei to..
Rudeniškos juodųjų lęšių, burokėlių ir falafelių salotos
Reikės
2 porcijoms:
Pusės puodelio virtų juodųjų lešių
Įvairių salotų lapų: sultenės, gražgarstės, jaunų burokėlių lapelių
4 – 5 jaunų virtų burokėlių
Saujos daigintų Mung pupelių (kaip daiginti pupeles ir kitus ankštinius dalinausi čia)
Saujos kedrinių pinijų riešutų
Taupant laiką, bet ne kokybę – 100 g. falafelių mišinio (aš visada perku šį)
3 š. nerafinuoto šalto spaudimo avokadų aliejaus
Pastebėjimai
Rudens ir žiemos sezonu nepamirškite mūsų pasididžiavimo – šakninių daržovių: burokėlių, morkų, salierų, ridikų. Juos galite kepti, virti ar apdoroti garuose ir kuo puikiausiai įkomponuoti į salotas.
Į salotas dėkite įvairių spalvų lęšius, keiskite juos pupelėmis ar avinžirniais.
Improvizuokite: naudokite skirtingus aliejus, įmaišykite tahini, citrinos sulčių ar balzamiko, įpilkite lašelį agavų sirupo ir kaskart turėsite vis kitokius skonius.