Veganiška lazanija (be glitimo)

2017-11-13 2
Skaitant užtruksite 2 min.

 

Norėjau įrašą pavadinti “Šiandien sninga”, bet pasilikau prie “Veganiška lazanija”. Šie du pavadinimai man tikrų tikriausi sinonimai.  Niekada taip nesinori šilto ir sotaus maisto, kaip tada, kai už lango sninga. Baravykai lazanijai suteikia to tikro lietuviškumo, o švelnus bešamelio padažas, lyg kokia pūkų antklodė, viską užkloja ir padeda susijungti skoniams. Niekas net nepasakys, kad trūksta mėsos ar dar kokio …, kad į tikrąją lazaniją būtų panašu. Ją su vyru valgėme pietums ir, jeigu ne grybai, kurių jis negali pakęsti, sakė, būtų geriau negu gerai. Nieko nelaukusi dalinuosi receptu, o jeigu nesinori skaityti, įsijunkit video akims paganyti, įdėsiu įrašo pabaigoje.

Ačiū, kad apsilankėte.

Raminta

Veganiška lazanija (be glitimo)

2-3 porcijoms:

1 vidutinio svogūno

1 saldžiosios paprikos

1/2 baklažano

saujos pievagrybių (naudojau mirkytus sūryme)

2 š. džviovintų baravykų (prieš naudojant 3 min. palaikiau užpylusi karštu vandeniu, po to nusunkiau ir susmulkinau)

1 a.š. smulkiai supjaustytos aitriosios paprikos (jeigu nemėgstate aštrumo, dėkite mažiau)

2 skiltelių česnako

saujos vyšninių pomidorų

500 g kokybiškos pomidorų tyrės

druskos, pipirų

saujos šviežių bazilikų

1 š. agavų sirupo

maždaug pusės įpakavimo lazanijos lakštų be glitimo (aš naudojau šiuos)

200 ml veganiško EcoMil bešamelio padažo 

apie 130 g veganiško sūrio (aš naudojau šį)

 

Kaip gaminti 

Į puodą ar keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, papriką, baklažaną.

Kai daržovės suminkštės, sudėkite supjaustytus pievagrybius ir baravykus.

Sudėkite aitriąsias paprikas, česnaką, vyšninius pomidorus.

Supilkite pomidorų tyrę, dėkitę druską, pipirus, bazilikus, agavų sirupą.

Leiskite pusę minutės pakunkuliuoti.

Įjunkite kaisti orkaitę iki 180 laipsnių (su kaitinimu iš viršaus ir apačios).

Lazanijos lakštus, kad būtų patogiau, galite kelias minutes pamirkyti verdančiame vandenyje.

Kepimo formos dugną padenkite raudonuoju padažu, dėkite lazanijos lakštus, dėkite bešamelio padažą, tarkuokite šiek tiek sūrio ir vėl dėkite lakštus.

Lazanijos pilį padenkite bešamelio padažu ir užtarkuokite tiek sūrio, kad padengtų visą viršų.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., sūris turi išsilydyti ir šiek tiek apskrusti.

Prieš valgant leiskite 15 min. pastovėti, kad lazanija būtų lengviau pjaustoma.

 

Pastebėjimai 

Formos, kurią naudojau išmatavimai: 15 x 23 x 4.

 

Įrašą galite peržiūrėti čia: 

 


O kaip bešamelį darėte be kvietinių miltų?

2018-07-20 at 13:01 Karolina Reply

    Sveiki, Karolina, naudojau bešamelį pagamintą iš migdolų (skaitykite recepte).

    2018-07-20 at 13:04 Raminta Reply

Komentuokite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close