Norėjau įrašą pavadinti “Šiandien sninga”, bet pasilikau prie “Daržovių lazanija su miško grybais”. Šie du pavadinimai man tikrų tikriausi sinonimai. Niekada taip nesinori šilto ir sotaus maisto, kaip tada, kai už lango sninga.
Taigi, kepiau daržovių lazaniją su miško grybais. Baravykai šiam patiekalui suteikia to tikro lietuviškumo, o švelnus bešamelio padažas, lyg kokia pūkų antklodė, viską užkloja ir padeda susijungti skoniams. Niekas net nepasakys, kad trūksta mėsos ar dar ko nors, kad į klasikinę lazaniją būtų panašu. Šiandien ją su vyru valgėme pietums ir, jeigu ne grybai, kurių jis negali pakęsti, sakė, būtų geriau negu gerai.
Nieko nelaukusi dalinuosi receptu, o jeigu nesinori skaityti, įsijunkit video akims paganyti, jį rasite recepto pradžioje.
Ačiū, kad apsilankėte.
Raminta
Daržovių lazanija su miško grybais (be pieno, glitimo)
Reikės
2 porcijoms:
1 vidutinio svogūno
1 saldžiosios paprikos
1/2 baklažano
saujos pievagrybių
2 š. džviovintų baravykų (prieš juos naudojant, užpyliau karštu vandeniu ir palaikiau 3 min., po to nusunkiau ir susmulkinau)
1 a. š. smulkiai supjaustytos aitriosios paprikos (jeigu nemėgstate aitrumo, dėkite mažiau)
2 skiltelių česnako
saujos vyšninių pomidorų
500 g. kokybiškos pomidorų tyrės
druskos, pipirų
saujos šviežių bazilikų
1 š. agavų sirupo
pusės įpakavimo lazanijos lakštų be glitimo (naudojau šiuos)
200 ml augalinio EcoMil bešamelio padažo
apie 130 g. augalinio sūrio
Kaip gaminti
Į puodą ar keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir apkepinkite smulkiai supjaustytus svogūną, papriką, baklažaną.
Kai daržovės suminkštės, sudėkite supjaustytus pievagrybius ir baravykus.
Sudėkite aitriąsias paprikas, česnaką, vyšninius pomidorus.
Supilkite pomidorų tyrę, dėkite druską, pipirus, bazilikus, agavų sirupą.
Leiskite pusę minutės pakunkuliuoti.
Įjunkite kaisti orkaitę iki 180 laipsnių (su kaitinimu iš viršaus ir apačios, be vėjelio).
Lazanijos lakštus, kad būtų patogiau sluoksniuoti, galite kelias minutes pamirkyti verdančiame vandenyje.
Kepimo formos dugną padenkite raudonuoju padažu, dėkite lazanijos lakštus, ant jų tolygiai padenkite bešamelio padažą, tarkuokite šiek tiek sūrio ir vėl dėkite lakštus (taip kartokite tol, kol sunaudosite visą raudoną padažą, o bešamelio padažo liks dar vienam sluoksniui padengti).
Lazanijos pilį vainikuokite bešamelio padažu ir užtarkuokite tiek sūrio, kad padengtų visą lazanijos viršų.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., sūris turi išsilydyti ir švelniai paruduoti.
Prieš valgant leiskite 15 min. pastovėti, kad lazanija būtų lengviau pjaustoma.
Pastebėjimai
Formos, kurią naudojau, išmatavimai: 15 x 23 x 4.
Puikus receptas, darysiu dar ne kartą!
Julija, džiaugiuosi, jog patiko 🙂
O kaip bešamelį darėte be kvietinių miltų?
Sveiki, Karolina, naudojau bešamelį pagamintą iš migdolų (skaitykite recepte).