Veganiškos spurgos (be glitimo)

2017-11-04 0
Skaitant užtruksite 4 min.

 

Visada save laikau sveikos gyvensenos šalininke: trečią kartą per dieną valgydama šokoladinį pyragą, kiekvieną savaitę mėgaudamasi bulviniais blynais, ar valgydama tik vieną kartą per dieną, bet arklio dydžio porciją. Visus likusius kartus valgau tikrai pakankamai sveikai ir subalansuotai. Turbūt dėl to ir nenusiimu tos sveikos gyvensenos karūnos.

Žinoma, galvojau pasigaminti ką nors sveiko, mąsčiau apie įdarytus Portobello (kuriuos visvien čia kada nors išvysite), veganišką Tikka Masala ar kokį grybų troškinį… Kaip bebūtų keista, nusprendžiau kepti spurgas. Na ir iškepiau, o dabar džiaugiuosi, nes turėjau šį receptą jau senokai ir jis tikrai vertas dėmesio. Buvau ištestavusi su keliais skirtingais miltų deriniais, bet vis dėlto pasilikau prie šio varianto, kurį ir pamatysite.

Kadangi jau pradėjau sveikos gyvensenos temą, prieš pasidalindama receptu noriu trumpai papasakoti apie savo atradimą. Ieškodama spurgoms glaisto idėjų, sukau galvą, kaip jį padarius spalvotą nenaudojant jokių dažų. Aptikau šiuos URBANFOOD augalinius miltelius. Jie ne tik puikiai nuspalvina kepinius, glajus ir kremus, bet yra puikiausias vitaminų ir mineralų šaltinis, nes yra gaminami kažkokiu stebuklingu būdu, kurio dėka išsaugo visas maistines medžiagas. Taigi, šaukštelis miltelių – 100 g. uogų. Skamba neblogai, ar ne? URBANFOOD asortimente galite rasti bruknių, morkų, topinambų, burokėlių ar net petražolių miltelių.  Išragavau beveik visus, skonis toks grynas ir koncentruotas, na tikrai inovatyvu ir verta dėmesio.

O dabar skubu dalintis receptu.

Ačiū, kad skaitote.

Raminta

Veganiškos spurgos be glitimo

160 g miltų be glitimo mišinio

30 g tapijokos miltų

3/4 a.š. kepimo miltelių

2/4 a.š. ksantano dervos miltelių (pirkau šiuos)

žiupsnelio druskos

2 + 1/2 š. tirpinto nerafinuoto kokosų aliejaus

3 š. nesaldintos obuolių tyrės (pirkau šią)

5 š. (apie 50 g) agavų sirupo

70 ml apie 70 laipsnių temperatūros vandens (užvirus, palikite pravėsti 10 min.)

 

Glajus nr. 1

50 g veganiško baltojo šokolado (naudojau tokį, bet Lietuvoje jo tikriausiai nerasite. Google rodo, kad Lietuvoje baltojo veganiško šokolado galima nusipirkti čia)

1 a.š. nerafinuoto kokosų aliejaus

2 a. š. URBANFOOD juodųjų serbentų miltelių

 

Glajus nr. 2 

50 g juodojo veganiško šokolado (70%) (pirkau šį)

1 a.š. nerafinuoto kokosų aliejaus

2 š. smulkintų skrudintų žemės riešutų

 

Kaip gaminti

Įjunkite kaisti orkaitę iki 160 laipsnių, su kaitinimu iš viršaus ir apačios + vėjelio funkcija.

Sumaišykite sausus produktus: miltus, tapijokos miltus, kepimo miltelius, ksantano dervos miltelius, druską.

Sumaišykite tirpintą kokosų aliejų, kambario temperatūros obuolių tyrę, agavų sirupą ir vandenį.

Sumaišykite skystus ir sausus mišinius. Maišykite tik tiek, kiek reikia ir jokiu būdu nepermaišykite, nes masė sušoks į gniutulą ir nieko iš jos nepagaminsite.

Dėkite gautą tešlą į spurgų formeles (jeigu jos silikoninės – jų tepti aliejumi ar sviestu nereikia) nuo viršaus paliekant šiek tiek vietos, kad jos turėtų kur kilti. Sudrėkinus pirštus vandeniu, išlyginkite spurgų paviršių.

Dėkite į įkaitintą orkaitę, kepkite kol gražiai iškils ir įsmeigus medinį pagaliuką jis liks sausas. Neperkepkite, nes spurgos perdžius ir nebus tokios minkštos.

Pasiruoškite glajus: sudėkite kiekvienam glajui reikalingus produktus į prikaistuvį ir ant nedidelės kaitros ar virš garų vonelės ištirpinkite iki vientisos masės.

Atvėsusias spurgas dekoruokite glajumi, jeigu norite – barstykite riešutais ar kuo tik sugalvosite.

 

Pastebėjimai

Iš nurodyto produktų kiekio gausite apie 8 vidutinio dydžio spurgas.

Spurgos skaniausios pirmas kelias valandas, po to šiek tiek sutvirtėja, todėl nesuvalgius visų iš karto, reikėtų laikyti sandariai.

URBANFOOD milteliai tikrai labai malonaus skonio, jie jokiu būdu nėra rūgštūs. Milteliai šokoladui suteikia gilumo ir be abejonės skonio receptorius pakelia nuo sofos.

Išbandykite įvairius miltelių derinius, improvizuokite ir stebinkite artimuosius.

 

Įrašą galite peržiūrėti čia:

 

 

 

 


Komentuokite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close