Negaliu gyventi toje pačioje aplinkoje ilgą laiką, mėgstu naujoves, iššūkius – bet ką, kas leistų gyventi kasdien vis kitaip. Tai nereiškia, kad mano gyvenime nėra nieko pastovaus, juk perstumti miegamojo lovą kartą per mėnesį vis į kitą kampą – anokia nuodėmė, ar ne?
Bandyti naujus dalykus mėgstu ne tik kasdienėje aplinkoje, mintyse ar darbuose, bet ir virtuvėje. Šiandien, žiūrėdama pro langą į tą beprotišką lapų sūkurį, galvojau, ką norėčiau valgyti pietums. Dažniausiai, tokią šaltą ir lietingą dieną renkuosi tradicines lietuviškas sriubas – žirnių, burokėlių ar mylimiausią su sviestinėmis pupomis, bet šiandien, norėjau išbandyti ką nors naujo.
Ataidariau spinteles, šaldytuvą ir leidau sau pasimėgauti eksperimentu. Galiausiai, kaip ir kaskart išbandžius ką nors naujo, pagyriau save. Gavosi tikrai labai skani, šildanti, su užuomina į šiltas rudens akimirkas, kreminė morkų – mangų sriuba su kokosų pienu.
Pabandykit ir jūs, pamatysit, kad ne taip jau ir šalta užlango.
Ačiū, kad skaitote.
Raminta
Trinta morkų ir mangų sriuba su kokosų pienu (be pieno produktų)
Reikės
3 – 4 porcijoms:
Šlakelio aliejaus (tinkamo kepimui)
500 g. morkų (4 – 5 didelės morkos)
1 vidutinio dydžio prinokusio mango vaisiaus
1 vidutinio dydžio svogūno
1 skiltelės česnako
nykščio dydžio imbiero šaknies
1/4 a. š. čili dribsnių
1 + 1/2 a. š. Garam Masala prieskonių mišinio
400 ml. daržovių sultinio
300 ml. kokosų pieno (jeigu jo nemėgstate, galite keisti pasirinkta augaline grietinėle)
Kaip gaminti
Puode su šlakeliu aliejaus pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną.
Svogūnui suminkštėjus, suberkite smulkiai supjaustytą česnaką, imbierą, čili ir Garam Masala. Leiskite viskam sušilti.
Berkite griežinėliais pjaustytas morkas, pilkite sultinį.
Užvirus pavirkite apie 5 min. ir suberkite kubeliais supjaustytus mangus.
Pavirkite dar apie 5 min. (morkos turi būti gerai išvirusios) ir viską pertrinkite smulkintuvu iki vientisos kreminės konsistencijos.
Supilkite kokosų pieną (jeigu norėsis skystesnės sriubos – papildomai įpilkite daržovių sultinio).