Pad Thai yra tikra tailandietiška klasika. Netoleruojantiems pieno produktų ar glitimo, tai turbūt geriausia, kas gali nutikti šaltą rudens dieną. Sotus, šildantis ir tikrai spalvingas patiekalas. Pagaminti galima per 15 min., todėl net ir tomis dienomis, kai niekur nespėjate, manau, atrasite laiko pasigaminti.
Raminta
Pad Thai su tofu sūriu (be pieno, glitimo)
Reikės
2 porcijoms:
Šlakelio aliejaus kepimui
350 g. tofu (prieš kepant galite valandą pamarinuoti: 2 š. sojų padažo, 125 ml. apelsinų sulčių, 1 š. ryžių acto, skiltelės česnako, 1/2 a. š. šviežio tarkuoto imbiero, 1 a. š. agavų sirupo, žiupsnelio čili dribsnių)
1 saldžiosios paprikos
Saujos šviežių saldžiųjų žirnelių su ankštimis
Šviežio čili pipiro (dėkite tiek, kiek mėgstate)
3 – 4 laiškinių svogūnų
200 ml. tailandietiško padažo EcoMil
Druskos (jeigu norite)
Juodųjų ryžių makaronų (galite rinktis ir kitus savo mėgstamus makaronus)
Kaip gaminti
Į įkaitintą keptuvę įpylę šlakelį aliejaus apskrudinkite tofu ir dėkite į šalį.
Į kitą įkaitintą keptuvę su šlakeliu vandens sudėkite saldžiąsias paprikas, žirnelius, čili pipirą. Leiskite šiek tiek suminkštėti.
Kartu sudėkite laiškinius svogūnus, pilkite padažą ir leiskite šiek tiek paburbuliuoti.
Išvirkite makaronus.
Išvirtus makaronus sudėkite į keptuvę, išmaišykite.
Patiekite su skrudintu tofu sūriu ir laiškiniais svogūnais.
Pastebėjimai
Galite improvizuoti, dėti kitokias daržoves.
Vetoje padažo galite pilti kokosų pieną ir berti tailandietiškų prieskonių mišinį.
Aciu, kad dalinates veganisku patiekalu receptais! Kepiau bananu pyraga- labai skanus, kepsiu ir vel! ?
Sveiki, džiaugiuosi, kad skaitote ir gaminate, o labiausiai dėl to, kad dalinatės įspūdžiais 🙂 Juk tam ir kuriu, kad galėčiau pasidalinti. Skanių bandymų ir iki kitų kartų 🙂