Ruduo – tikras darbymetis. Atrodo, nėra laiko niekam – nei pailsėti, nei pasvajoti. Net neabejoju, kad daugelio iš mūsų pusryčiai rudens mėnesiais tokie, kokių Instagram paskyroje parodyti nenorėtume. Anokia paslaptis, jog darbų piko metu pusryčiaujame audamiesi batus, taigi ir pusryčiai atitinkami turi būti. Rudens pusryčiams skrebutis ir sviestas – tikrų tikriausiais klasikinis duetas, o nuotaikai pakelti – ir šokoladinio sviesto variantas. Pabandykite ir negaiškite laiko su tais pusryčiais, juk darbas žmogų puošia!
Raminta
Augalinis sviestas klasikiniame ir šokoladiniame amplua (be pieno produktų)
Reikės
Klasikiniam sviestui
1 a. š. (su kaupeliu) sojų lecitino granulių
1/8 a. š. ksantano dervos miltelių (jie nėra būtini, tačiau sviestui suteikia “plastiškumo”, jis tampa lengviau tepamas – lyg kremas)
žiupsnelio druskos
30 ml. augalinio pieno
1/2 a. š. obuolių acto
65 g. nerafinuoto šalto spaudimo kokosų aliejaus
1/2 š. nerafinuoto avokadų aliejaus (galite rinktis ir kitą mėgstamą aliejų)
Šokoladiniam sviestui
Visi klasikinio sviesto produktai + 40 g. tirpinto juodojo 72 – 80% šokolado
Kaip gaminti
Sumaišykite pieną ir actą, palikite kelioms minutėms pastovėti.
Į kokteilių plaktuvą supilkite pieno mišinį, kokosų aliejų, avokadų aliejų, sojų lecitiną, ksantano dervos miltelius ir druską.
Šokoladiniam sviesto variantui supilkite tirpintą juodąjį šokoladą (maniškis turėjo saldumo, todėl papildomai nesaldinau, o jūs paragaukite ir jeigu reikia – pasaldinkite).
Viską sukite apie 2 min. kol masė sutirštės.
Masę supilstykite į norimas formeles ir laikykite šaldytuve. Po 1/2 valandos sviestas bus tinkamas naudojimui.
Pastebėjimai
Klasikinį sviesto variantą galite pagardinti žolelėmis ar česnaku.
Naudokite sviestą ne tik tepdami jį ant skrebučio, bet ir konditerijoje: tortų pertepimams, sviestinei tešlai, sausainiams ar trupininei tešlai gaminti.
Šaldytuve sviestą galite laikyti iki 1 mėn.
Šokoladinis sviestas – labai puiki, vaikystėje visų ragauto, šokoladinio sviesto kopija.
Iš nurodyto kiekio produktų gausite apie 125 g. sviesto.