Humusas

2017-09-29 0

Skaitant užtruksite 1 min.

 

Kaip ir lietinių blynų, taip ir humuso receptų, kiekvienuose namuose tikrai galime rasti bent po kelis.  Turiu nemažą bagažą įvairių alergijų, todėl humusas – vienas iš dažniausių mano užkandžių pasirinkimų. Įprastai, parduotuvėse jį sutinku klasikinį, su švelniu česnako ir kumino prieskoniu, arba nuostabios rožinės spalvos – su burokėliais. Paskutiniu metu, pastarieji buvo kiek pabodę, todėl išbandžiau kelis naujus variantus. Visis trys buvo įvertinti puikiai, tačiau rinkimus laimėjo morkų ir graikinių riešutų humusas. Dalinuosi ir su jumis, jeigu ieškote ko nors naujo, būtinai pabandykit.

Receptą ir video įrašą rasite apačioje.

Raminta

 

Humusas

Humuso bazei

500 g virtų ir atvėsintų avinžirnių

3 š. šviesios sezamų pastos (aš naudojau šią)

6 š. alyvuogių aliejaus

5 š. vandens

2 nedidelių česnako skiltelių (3 tik tikriems česnako gerbėjams)

3 š. citrinos sulčių

1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų

3/4 a.š. druskos

1 humuso variantui 

1/3 gautos humuso bazės (apie 140 g)

50 g karamelizuotų svogūnų (1 vidutinis svogūnas)

2 humuso variantui 

1/3 gautos humuso bazės (apie 140 g)

pusės vidutinio dydžio gerai prinokusio avokado

žiupsnio aitriųjų paprikų

3 humuso variantui 

1/3 gautos humuso bazės (apie 140 g)

10 vnt. skrudintų graikinių riešutų

40 g orkaitėje iškeptų morkų

2 š. vandens

Kaip gaminti

Visus produktus sudėkite į virtuvinį kombainą ir trinkite iki vientisos masės. Gautą masę pertrinkite per sietelį, kad ji taptų tolygi ir kreminė.

Gaminant vieną iš humuso variantų, sudėkite į virtuvinį kombainą gautą humuso bazę ir reikiamus produktus. Viską kelis kartus persukite.

Patiekiant apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Pastebėjimai

Iš nurodyto produktų kiekio gausite apie 3 x 150 g humuso.

Puikiai tinka su įvairias krekeriais, duonos lazdelėmis, daržovėmis.

 

Įrašą galite peržiūrėti čia:


Komentuokite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close