Skaitant užtruksite 1 min.
Kaip ir lietinių blynų, taip ir humuso receptų, kiekvienuose namuose tikrai galime rasti bent po kelis. Turiu nemažą bagažą įvairių alergijų, todėl humusas yra vienas iš dažniausių mano užkandžių pasirinkimų. Įprastai parduotuvėse jis parduodamas klasikinis, su švelniu česnako ir kumino prieskoniu arba nuostabios rožinės spalvos, su burokėliais. Paskutiniu metu pastarieji buvo kiek pabodę, todėl išbandžiau kelis naujus variantus. Visi trys buvo įvertinti puikiai, tačiau rinkimus laimėjo morkų ir graikinių riešutų humusas. Dalinuosi ir su jumis, jeigu ieškote ko nors naujo, būtinai pabandykit.
Ačiū, kad skaitote.
Raminta
Humusas
Reikės
Humuso bazei
500 g. virtų ir atvėsintų avinžirnių
3 š. šviesios sezamų pastos
6 š. alyvuogių aliejaus
5 š. vandens
2 nedidelių česnako skiltelių
3 š. citrinos sulčių
1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
3/4 a. š. druskos
1 humuso variantui
1/3 gautos humuso bazės (apie 140 g.)
50 g. karamelizuotų svogūnų (1 vidutinis svogūnas)
2 humuso variantui
1/3 gautos humuso bazės (apie 140 g.)
pusės vidutinio dydžio gerai prinokusio avokado
žiupsnio aitriųjų paprikų
3 humuso variantui
1/3 gautos humuso bazės (apie 140 g.)
10 vnt. skrudintų graikinių riešutų
40 g. orkaitėje keptų morkų
2 š. vandens
Kaip gaminti
Humuso bazę
Visus produktus sudėkite į virtuvinį kombainą ir trinkite iki vientisos masės. Gautą masę pertrinkite per sietelį, kad ji taptų tolygi ir kreminė.
Pasirinkto skonio humusą
Sudėkite į virtuvinį kombainą gautą humuso bazę ir reikiamus produktus. Viską kelis kartus persukite.
Patiekiant apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Pastebėjimai
Iš nurodyto produktų kiekio gausite apie 3 x 150 g. humuso.
Puikiai tinka su įvairias krekeriais, duonos lazdelėmis, daržovėmis.