Obuolių keksiukai su avokadų kremu (be pieno, glitimo, kiaušinių, cukraus)

2017-09-24 4

Skaitant užtruksite 2 min.

 

Kai lauke toks oras, norisi pabėgti nuo viso Pasaulio, užsidegti žvakes ir kepti keksiukus… Kepu ir dainuoju visa gerkle. Taip, lyg niekas negirdėtų, ir visai neplanuoju grįžti. Rudens klasika: obuoliai, muskatas, cinamonas. Keksiukai sunkūs, drėgni, o kremas – maža užuomina į praėjusią vasarą – gaivus, šilkinis, su obuolių ir cinamono nuotaikomis.

Raminta

 

Obuolių keksiukai su avokadų kremu (be pieno, glitimo, kiaušinių, cukraus)

 

Reikės

 

Keksiukų tešlai

200 g. žalių grikių miltų

1 a. š. kepimo miltelių

2 a. š. cinamono

1/2 a. š. muskato riešuto

350 g. nuluptų, kubeliais supjaustytų obuolių (maždaug 4 vidutinių obuolių)

200 g. becukrės obuolių tyrės

50 g.  (~ 3 š.) agavų sirupo (galite pilti ir daugiau, priklausomai nuo to, kokio saldumo jūsų obuoliai)

150 ml. augalinio pieno

60 ml. nerafinuoto šalto spaudimo kokosų aliejaus

 

Kremui

170 g. kokosų kremo (jeigu kyla klausimas iš kur jo gauti – tiesiog nusipirkite kokosų pieno skardinę (jo riebumas turi būti bent 17 proc., kitaip reikiamo kiekio kokosų kremo viduje nerasite) ir palaikę skardinę bent kelias valandas šaldytuve ar šaldiklyje, padėsite piene esantiems kokoso riebalams sustingti. Atidarę skardinę, viršuje rasite kokosų kremą, o ant dugno likusį skystį galite naudoti glotnučiams)

2 š. nerafinuoto šalto spaudimo kokosų aliejaus

1 vidutinio dydžio gerai prinokusio avokado (~ 110 g. grynos masės)

2 š. agavų sirupo (jeigu norite saldesnio kremo – pilkite daugiau)

1/2 a. š. cinamono

1/2 š. citrinos sulčių

 

Kaip gaminti

Kremas

Svarbu! Maišant kremą, visi produktai turi būti kambario temperatūros, nes kitaip vientisos masės negausite (šalti produktai sustingdins kokosų aliejų ir visoje kremo masėje atsiras balkšvos gijos). Visus produktus sudėkite į virtuvinį kombainą arba kokteilių plaktuvą ir trinkite iki vientisos masės. Gautą masę dėkite į šaldiklį, kad šiek tiek sutvirtėtų.

 

Keksiukai

Sumaišykite sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, cinamoną, muskato riešutą.

Kitame inde sumaišykite skystus produktus: obuolių tyrę, agavų sirupą, pieną, aliejų. Į gautą masę supilkite obuolius ir kelis kartus permaišykite.

Sumaišykite skystą ir sausą mišinius.

Tešlą pilkite į keksiukų formeles (patepkite aliejumi tiek formelių vidų, tiek popierinius krepšelius) ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (su kaitinimu iš abiejų pusių, be vėjelio) 20 – 25 min. kol šiek tiek iškils ir gražiai paruduos.

Keksiukams visiškai atvėsus, dekoruokite juos kremu.

 

Pastebėjimai

Iš tokio kiekio produktų iškepsite 16 vidutinio dydžio keksiukų.

 


Sveika. Ruošiuosi kepti šiuos keksiukus, ir noriu sužinoti ar galima grikių miltus keisti į migdolu miltus? Jei taip, ar jų dėti tiek pat ar daugiau, o gal dar reikės papildomai įdėti miltų begliuteno? O galbūt jų keisti negalima, nes tuomet nesigaus keksiukai? Ačiū už atsakymą.

2019-03-01 at 16:01 Saule Reply

    Sveiki, grikių miltus pakeitus į migdolų miltus viskas gausis, tik keksiukų tekstūra bus visiškai kitokia ir keksiukai bus sunkesni, ne tokie purūs. Kiekių pasakyti negaliu, siūlyčiau dėti tiek pat ir žiūrėti ar gaunasi panašus tirštumas (video matosi, kokia tešla gaunasi su grikių miltais) ir, jeigu reikia, papildomai įpilti augalinio pieno ar pridėti daugiau migdolų miltų. Trumpai – čia galimos įvairios variacijos, bet tam reikia bandymų, nes teoriškai pasakyti galima daug, o rezultatas nebūtinai bus geras. Sėkmės!

    2019-03-07 at 19:31 Raminta Reply

Labas,
Bandžiau kepti keksiukus, bet visiškai nepavyko. Viską dariau tiksliai pagal receptą, bet vidus taip ir liko skystas, nors kepiau beveik valandą. Kas ne taip? Gal, kad naudojau kvietinius miltus (mes jiems nealergiški)?

2018-11-30 at 16:34 Jolita Reply

    Sveiki, ar žiūrėjote recepto video (jis po receptu pačioje apačioje)? Galbūt kažką praleidote įdėti. Miltų be glitimo mišinys yra alternatyva kvietiniams miltams, tikrai nemanau, jog čia jie galėjo koją pakišti. Pažiūrėkite ar gavote panašaus tirštumo tešlą, gal jūsiškė buvo per skysta, kad per tiek laiko neiškepė.

    2018-12-03 at 13:53 Raminta Reply

Komentuokite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close