Visi sviestai man tikra palaima. Vaikystėje šokoladinį sviestą valgydavau šaukštu ir jeigu ne mama (būdama 6-erių žinoma taip negalvojau) kaži kaip viskas būtų pasibaigę. Šokoladinio sviesto jau seniai neturėjau burnoje, tačiau labai mėgstu riešutinius sviestus. Kai kurių riešutų netoleruoju, todėl siauras man draugiškų riešutų ratas neretai pabosta. Ieškojau kažko naujo, išbandžiau ir negaliu nepasidalinti.
Turiu nerimą keliančią priklausomybę nuo kokosų, tik mama to nežino ir nėra kam manęs drausminti. Juos galėčiau valgyti kasdien, barstyti visur, tepti viską ir bijau, kad nepabostų. Taigi, šis kokosų sviestas dar viena mano meilės kokosams išraiška.
Pabandykit ir jūs, jeigu tikrai mėgstat kokosus, jis sužavės jus iki pat širdies gelmių!
Ačiū, kad skaitote.
Raminta
Kokosų sviestas (be pieno produktų)
Reikės
250 g. kokoso drožlių
1 š. mėgstamo aliejaus
Kaip gaminti
Kokoso drožles supilkite į virtuvinį kombainą (jeigu neturite laiko ir norite greitesnio rezultato, galite naudoti kavamalę).
Viskas po 3 – 4 min. sukibs ir po 7 – 8 min. pradės lipti prie sienelių, tuomet jas karts nuo karto nuvalykite, kad visos drožlės susismulkintų tolygiai.
Po 15 – 20 min. masė pradės skystėti, tuomet supilkite aliejų.
Viską sukite tol, kol masė taps tolygi.
Supilkite sviestą į norimą indą ir laikykite kambario temperatūroje (sviestas bus kreminės konsistencijos) arba laikykite šaldytuve (sviestas bus tvirtos konsistencijos, tačiau palaikius kambario temperatūroje vėl taps minkštas).
Pastebėjimai
Saldumo šiam sviestui nereikia, jis natūraliai saldus.
Galite tepti jį ant skrudintos duonos, dėti į glotnučius, gaminti karštą šokoladą, pertepinėti tortus, dėti į keksiukų kremą ar ką tik sugalvosite.