Veganiški kokosų ir anakardžių ledai

2017-07-26 0
Skaitant užtruksite 3 min.

 

– Norėčiau nusipirkti SKANIŲ ledų, kuriems nebūčiau alergiška, – pagalvojau sau keliaudama namo, lydima čiobreliais kvepiančios pievos, kurioje dar vis žaidė vaiski popiečio saulė. – Ne, gal geriau pasigaminsiu pati, – nusprendžiau ir mintyse ieškodama savo virtuvės improvizacijų juodraščių, paspartinusi žingsnį kulniavau namų link. Tądien manyje jau augo šio tinklaraščio daigas, o saulei leidžiantis, suvalgiusi išsvajotąją ledų porciją ir laižydama jų ištirpusias balutes lėkštėje nusprendžiau – jie ir vainikuos mano tinklaraščio inauguraciją. Pasigaminti jiems nereikia nesibaigiančio keistų veganiškų pavadinimų produktų sąrašo ar 12 dalių virtuvės kombaino. O ir ledų mašinos pirkti nereikės. Galėsit nutraukti tas nuolatines kančias parduotuvėje, pusė valandos vaikštant aplink ledų šaldytuvą ar valgant n-tąją porciją dantis geliančio šerbeto. Gaminkite, improvizuokite ir atraskite tai, kas jums labiausiai patinka.

Ačiū, kad skaitote.

Raminta

Kokosų ir anakardžių ledai

Ledams

100 g anakardžių riešutų

170 g kokosų kremo (jeigu kyla klausimas iš kur jo gauti – tiesiog nusipirkite kokosų pieno skardinę (jo riebumas turi būti bent 17 proc., kitaip reikiamo kiekio kokosų kremo viduje nerasite) ir palaikę skardinę bent kelias valandas šaldytuve ar šaldiklyje, padėsite piene esantiems kokoso riebalams sustingti. Atidarę skardinę, viršuje rasite kokosų kremą, o ant dugno likusį skystį galite naudoti glotnučiams)

1/2 a. š. tirpios kavos (jeigu nemėgstate kavos skonio leduose jos nedėkite, ją pakeisti galite liofilizuotų uogų ar vaisių dulkėmis, kakava, agavų ar klevų sirupu)

5 š. kokosų aliejaus (siūlau naudoti nerafinuotą šalto spaudimo kokosų aliejų)

 

Glaistui

Nr. 1

100 g juodojo šokolado (naudojau turintį 72% kakavos su Stevia)

1 š. kokosų aliejaus (siūlau naudoti nerafinuotą šalto spaudimo kokosų aliejų)

———————————-

Nr. 2

75 g (2 š.) žemės riešutų sviesto (jeigu esate alergiški žemės riešutams, galite keisti bet kuriuo kitu riešutų sviestu)

35 g kakavos sviesto (galima keisti į kokosų aliejų, bet glaistas nebus toks traškus ir tvirtas)

Kaip gaminti

Mirkykite anakardžius apie 20 min. karštame vandenyje.

Sudėkite visus ledams reikiamus produktus į smulkintuvą, trinkite iki vientisos masės.

Supilkite gautą masę į formeles ir laikykite šaldiklyje kol tvirtai sustings (jeigu neturite formelių galite masę pilti į indą ir ledams sustingus juos skobti ledų šaukštu).

Glajų paruošimui tereikia ištirpinti produktus dubenyje virš verdančio vandens puodo.

Sustingusius ledus merkite į glajų, galite pabarstyti norimais riešutais ar kuo tik sugalvosite.

Pastebėjimai

Jeigu glajui naudosite daugiau cukraus turintį šokoladą (nuo 25 g cukraus 100 g šokolado), tuomet į ledų masę jokio papildomo saldumo nereikės, bet jeigu šokoladas bus mažiau saldus (pvz. 14 g cukraus 100 g šokolado) reikės papildomai saldinti šokoladą arba ledų masę. Tam galite rinktis agavų ar klevų sirupą.

Riešutų sviesto ir kakavos sviesto glajus nebus saldus, tačiau šiek tiek saldumo turi pati ledų masė, o bendras ledų skonis bus riešutinis.

 

Įrašą galite peržiūrėti čia:


Komentuokite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close